STVV eert spelers van de eeuw

STVV heeft zijn thuisbasis laten versieren met muurschilderingen van hun ‘Spelers van de eeuw.’ De werken werden geschilderd door Tom Herck.

STVV heeft in hun thuisbasis Stayen hun ‘Spelers van de eeuw,’ geëerd in de vorm van muurschilderingen. De werken zijn van de hand van Truienaar Tom Herck.

“De voorbije weken vereeuwigde ik de gekozen spelers in het stadion, meer bepaald in de trappenhallen van familietribune Oost. Ik ben al meer dan 25 jaar STVV-aanhanger, dus de club vormt een belangrijk deel van mijn identiteit. Ik heb ervoor gekozen om de portretten in het zwart-wit-grijs te maken. Dat is een knipoog naar de zwart-witfoto’s uit ons roemrijke verleden. En bovendien passen de muurschilderingen op deze manier bij de kleur van de betonnen muren en trappen van de tribune. Onze spelers van de eeuw worden letterlijk opgenomen in het beton van het stadion, en vormen zo de fundamenten van de club STVV”.

Tom Herck

Voor de selectie van de spelers lanceerde STVV een verkiezing waarbij de supporters konden kiezen welke speler DE speler van een bepaald decennium werd. Voor het eerste decennia werd Kris Vanmunster aangesproken als STVV-kenner. Vanaf de jaren ’60 waren het de supporters die kozen.

“Zij verkozen Lon Polleunis (de Gouden Schoen van de jaren ’60), Alfred Riedl (de Oostenrijkse scherpschutter) en Marc Wilmots (de boerenzoon die uitgroeide tot internationale stormram). In de meest recente decennia bleken Peter Voets (de vleesgeworden rechtsback met tonnen karakter), Danny Boffin (die zowel aan het begin als aan het eind van zijn carrière schitterde op Stayen) en Rob Schoofs (de nummer 10 uit de jaren ’10) het populairst bij de achterban.”

Bert Stas, brand manager STVV

Al 8 ‘adopties’

Voor de aftrap van de wedstrijd tegen Zulte-Waregem werden de muurschilderingen officieel onthuld. Dat gebeurde in aanwezigheid van de geportretteerde oud-spelers, hun familie, de supporters en … de partners.

“De bedrijven Vigneron, Colora, Moore, Princen-Scheldeman, Morren Motor, BV Advocaten, DMM.com en Impermo ‘adopteerden’ al een STVV-legende. Zo koppelen zij hun naam aan deze illustere spelers. Vooraleer we de muurschilderingen onthulden, zijn er dus al partners voor 8 van de 10 iconen. Er is nog ruimte voor twee laatste partners”.

Stan Niesen, commercieel directeur STVV

De legendes:

Guy Menten
Albert Haesen
Leopold Appeltants
Jan Vanoirbeek
Lon Polleunis
Alfred Riedl
Marc Wilmots
Peter Voets
Danny Boffin
Rob Schoofs

Je kan meer lezen over de legendes op de website van STVV.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!