STVV laat kinderen kennismaken met geschiedenis van de club via wandelzoektocht

Het STVV-gevoel gaat van generatie op generatie. Om kinderen de mogelijkheid te geven om de 100-jarige geschiedenis van de Kanaries te leren kennen, lanceert geel-blauw de interactieve zoekwandeling ‘Sint-Truien’.

STVV viert dit seizoen een heel jaar lang haar 100 ste verjaardag. Tijdens de wedstrijden, maar
ook tussendoor. Zo start vandaag officieel de zoekwandeling ‘Sint-Truien’, een initiatief waarbij de jongste kanaries het verleden van geel-blauw kunnen leren kennen door middel van een interactieve zoektocht doorheen het centrum van Sint-Truiden.

“Tijdens deze interactieve wandeling passeer je langs een 10-tal haltes, een tocht van ongeveer 3 kilometer. Bij elke halte krijg je een vraag of een leuke doe-opdracht voorgeschoteld. Deze quizvragen of uitdagingen zijn meestal gekoppeld aan een oud truitje van STVV (vandaar de naam ‘Sint-Truien’), maar soms ook aan een ander uniek clubitem: zo kan je onderweg de Gouden Schoen van Lon Polleunis of de middenstip van Guido Brepoels bewonderen. Iedereen die zijn deelnameformulier ingevuld terugbezorgt bij het vertrekpunt, ontvangt bovendien een leuke verrassing.”

Jarno Stippelmans, merchandisingverantwoordelijke STVV


Met dit initiatief kunnen kinderen de geschiedenis van STVV op een originele manier beleven. Tijdens het feestjaar wil STVV de geschiedenis van de club op een hedendaagse manier voor de dag brengen. De kanaries kiezen niet toevallig voor het aanspreken van de jongste fans. De liefde voor Sint-Truiden en STVV is iets dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Dwars door de stad

Het vertrek – en eindpunt van Sint-Truien is de toeristische dienst van Stad Sint-Truiden.
Daar kan je tijdens de openingsuren een wandelkaartje afhalen en op pad gaan. Onderweg
passeer je bij verschillende Truiense handelaars, oa: Schoenen Selvi, Bar’deaux, Juwelier Degeneffe, Twnety Two Coffee en vele meer.

Louise Hahn (Bar’deax), één van de deelnemende handelaars, werkt graag mee aan Sint-
Truien.

© STVV

“Als handelaar geloof ik 200% in offline winkelen. En STVV springt met dit project
volledig mee op deze kar. Zij geloven in de verbinding tussen supporters en club en die visie
strijkt met mijn lange termijnvisie om te ondernemen. Zonder winkels en handelaars is er
geen stad. En visa versa, zonder STVV is er geen naamsbekendheid, glorie en leven in Sint-
Truiden.”

Louise Hahn, uitbater en eigenaar Bar’Deaux Sint-Truiden

Praktische info:

  • Deelnameprijs: 3 euro
  • Openingsuren dienst Toerisme Sint-Truiden: maandag tot zondag & feestdagen: 9u-17u
  • De wandeling loopt van begin augustus tot eind september

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!