STVV lanceert nieuw wedstrijdshirt met design van Tom Herck

Partners

STVV stelde op 25 juni zijn nieuwe wedstrijdshirt voor voor het seizoen 2023-2024. Het shirt verwijst niet alleen naar het verleden van de club, die dit jaar 100 jaar wordt, maar ook naar de band met Japan en de strijdvaardigheid van de ploeg. Truiense kunstenaar Tom Herck ontwierp het meest unieke deel van het shirt, het samoerai masker aan de binnenkant.

We kennen Tom Herck van zijn imposante graffitiwerken maar ook van het werk Holy Cow en de sculptuur van het kaartenhuis waar dictators op elke kaart staan afgebeeld. Herck is maw niet vies van werken die een statement maken. Dit zien we ook terugkomen in zijn ontwerp van de wedstrijdshirt dat op het eerste zicht heel braaf is. Herck wou in eerste instantie ook meer verwijzen naar de oude shirts met veters maar dit mocht niet van de voetbalbond. Ook het logo moest blijven wat het was. De kracht van het ontwerp zit dan ook in het samoerai-masker dat Herck niet aan de voorkant van het shirt maar aan de binnenkant aanbracht. Wanneer spelers dan een goal maken kunnen ze de onderkant van hun shirt voor hun mond houden zoals echte strijders en dat is waar het voetbal voor Herck om draait. Mt het masker verwijst hij ook actief naar de Japanse invloeden die de laatste jaren bij STVV zijn binnengekomen.

“Zowel onze cultuur als deze van Japan hebben duidelijke raakvlakken. Zij hebben kersenbloesems, wij hebben appelbloesems, zij hebben geisha’s wij hebben de chaussee d’amour maar Japan heeft vooral een rijke geschiedenis en een strijdvaardigheid. Een STVV’er strijdt voor elke morzel grond, net zoals een samoerai dat deed. Het samoerai-masker aan de binnenkant staat symbool voor die strijdlust. Dit masker transformeert onze spelers tot krijgers die de Haspengouwse grond verdedigen. En de supporters worden deel van het geel-blauwe legioen wanneer ze het masker tonen .”

Tom Herck, kunstenaar

Enthousiasme van de fans

Het shirt werd aan het grote publiek voorgesteld op de fandag van STVV die op de Truiense Groenmarkt doorging. STVV wou aantonen dat ze verbonden zijn met de Truienaren en Sint-Truiden door hun fandag hier te laten doorgaan. Onder een brandende zon kregen de fans het shirt te zien. En dat werd meteen onthaald met veel enthousiasme.

“Ik vind het shirt leuk. Het vorige shirt was naar mijn gevoel iets te druk: Nu staan alle elementen die noodzakelijk zijn erop: Geel, blauw het logo en een verwijzing naar de oude shirts. Het samoerai-masker is leuk en uniek.”

Fien Roggen, supporter

Je kan het shirt voor 85 euro kopen. De kinderversie kost 75 euro. Meer informatie kan je hier vinden.

Lees ook

Een stad eert zijn voetbalheld. Simon Mignolet gehuldigd als ereburger voor...

Op 22 juni, vlak voor de overwinningsmatch van de Rode Duivels, werd een andere voormalige Rode Duivel in de eretribune gehesen. Simon Mignolet, laureaat...
STVV-voetbal-sint truiden- sintruin begot- binkie-mascotte

Nieuwe Binkie toont zijn ‘summer body’

Stayen zonder Binkie is als een café zonder bier. De enthousiaste mascotte is gekend in Sint-Truiden en ver daarbuiten. De uitbundige veerbewegingen en wormimitaties...
het verval-tom herck- sint truiden - kunstwerk-sintruin begot- lokaal nieuws

Kunstwerk ‘Het Verval’ terug hersteld

Het reusachtige kaartenhuis van Tom Herck dat in maart 2024 werd beschadigd door vandalen wordt weldra terug hersteld. De dader werd intussen gevat en...

Instagram

🌸 𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝗯𝗿𝗮𝗱𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗦𝗶𝗻𝘁-𝗧𝗿𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 🌸

Dit weekend was het hemels shoppen in Sint-Truiden. Zo’n 41.000 mensen zakten af naar de Truiense binnenstad
De Groenmarkt was gisteren even een kinderparadijs! 😍

Met het goeie weer kwam de fontein op de Groenmarkt weer helemaal tot
Proficiat Simon! ⚽️

Gisteren wonnen de Rode Duivels niet alleen tegen Roemenië maar werd ook Simon Mignolet gehuldigd als ereburger van
Zo’n 5000 supporters keken vandaag naar de winst van de Rode Duivels op de Grote Markt van Sint-Truiden! 🖤💛❤️

Voor de
Binkie DE voetbalmascotte van Limburg, zit in de nieuwe pluimen. 🐣

Enkele vrouwelijke supporters wezen Binkie erop dat hij dringend nood
Op 29 juni komt er een nieuwe zomerbar bij in Sint-Truiden! 😍

Maison Folie zal de nood aan een horeca-aangelegenheid aan
Raad van State vernietigt beslissing over overheidsopdracht uit 2021. 🗃

De Raad van State heeft een beslissing van Stad Sint-Truiden over
Aanstelling nieuwe financieel directeur geeft ontnuchterend beeld van de financiële toekomst van onze stad.💸

Paul Vanstraelen werd op de gemeenteraad van
VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar Stayen. ✨

De Truiense vestiging van VDAB hoopt met deze verhuis weer vlotter bereikbaar te zijn

Advertentie

Nieuwsbrief