Zoeken - Sample

Loketten station van Sint-Truiden dicht in het weekend

Vanaf 1 maart zal je tijdens het weekend alleen nog maar in Hasselt terecht kunnen als je aan het loket een treinticket wilt kopen. De NMBS past namelijk de openingsuren van haar loketten aan. De loketten in het Truiense station zullen dus sluiten in het weekend.

Nederlands bedrijf presenteert innovatieve lichtshow met drones op DronePort...

Seppe Oyen is de nieuwe horecamanager van Droneport. De Truiense incubator die alles rond dronetechnologie in onze stad wil centraliseren. Hij viert zijn aantreden met een exclusief diner maar ook met een droneshow

Analyse: Voorakkoord in onze Trudostad? Betrokken partijen ontkennen ondanks...

Voorakkoorden zijn volgens het nieuwe gemeentedecreet niet meer mogelijk. Maar Truienaren zijn een ras apart, dus probeerden volgens de laatste geruchten enkele politieke partijen in onze stad een voorakkoord te sluiten. En dat is niet naar de zin van verschillende kandidaten.

Nieuwe toeristische gids legt nadruk op erfgoed en landschap

Vandaag werd de nieuwe toeristische gids van Toerisme Sint-Truiden voorgesteld. De gids is een jaarlijkse traditie die het startschot geeft van het toeristische seizoen in onze stad. De gids focust zich dit jaar op het aanbod aan erfgoed en landschap in onze regio en volgt daarmee het jaarthema van Toerisme Limburg.

Vandalisme op Stayen maar feest gaat door.

In de nacht van vrijdag op zaterdag drongen enkele vandalen het voetbalstadion Stayen binnen. De daders beschadigden delen van de technische installatie die werd geïnstalleerd voor de jubileumviering vandaag.

Dossier stort van Melveren weer in opspraak.

Afgelopen week kwam de Truiense gemeenteraad samen. Door een korte agenda werd vooral in het onderdeel varia. Opvallend was dat het dossier rond het stort van Melveren weer werd opgerakeld. Het dossier sleept al jaren aan en werd al door elke bestuurspartij die ooit in de meerderheid zat, behandeld. Het lijkt een dossier zonder oplossing.

Sint-Truiden kleurt geel-blauw voor de 100ste verjaardag van STVV

Op 24 februari is het zo ver. Dan viert voetbalclub STVV zijn 100ste verjaardag. Begin februari riep de ploeg Truienaren nog op om onze stad geel-blauw te kleuren voor die dag. Ondertussen hebben verschillende ondernemingen hun digitale steun geuit door onder andere logo's te veranderen op sociale media.

Jumbo Sint-Truiden steunt boeren met originele actie

Jumbo Sint-Truiden lanceert een ludiek initiatief om lokale boeren in de kijker te zetten. Ze geven kinderen de optie om in hun winkel te shoppen met een tractor.

Frituurpan veroorzaakt brand bij El Bocado

Gisteren omstreeks 14.30 u brak er een brand uit bij El Bocado in Sint-Truiden. Het ging om een brandende frituurpan. Volgens de uitbater kan het restaurant gewoon openblijven.