Team MC steunt Felix 500

Van 5 tot 15 mei 2021 kan je deelnemen aan de Felix 500, een benefit actie die volledig draait rond fietsen.

De Felix 500 werd opgezet door een Truiense mama die haar zoontje Felix op 2 jarige leeftijd verloor aan de ziekte van Krabbe, een stofwisselingsziekte.

De ziekte van Krabbe overkwam Felix en ons, zijn ouders. En dat is zoveel meer dan oneerlijk. We hebben ons gewapend met het besef dat je het beste moet maken van wat je in handen hebt.
Wij werden gesteund door de meest bijzondere organisaties en hun zorgverleners. Ze gaven ons zuurstof. Ze zorgden voor ons. Ze gunden ons rust. En vooral: ze gingen tot het uiterste voor ons. En verder.
Door elk jaar samen te fietsen willen we in naam van Felix een verschil blijven betekenen voor zijn lotgenootjes en de organisaties die hen bijstaan. De werking van onze vzw is tweedelig:

– We gaan voor structurele impact voor zorgteams en mantelzorgers die palliatieve en ernstig zieke kindjes bijstaan. We gebruiken onze middelen voor een actieve lobby bij het beleid door onder meer onderzoek te stimuleren en samenwerking met actoren in het veld.
– We kiezen elk jaar ook een specifiek project om rechtstreeks te ondersteunen met de Grote Prijs Felix500.

Website Felix 500

KITES project

Dit jaar heeft het team achter Felix 500 gekozen voor het KITES project als doel om te steunen. Het is een gespecialiseerd team aan zorgverleners die zich richten op kinderen met kanker en hun naasten. Ze staan hen bij met advies en steunen hen tijdens het proces.
Lees meer over het project via deze link.

Het MC team!

Steun Team MC

Sofie Carlier, bekend van de populaire beautyzaak Chicaz, zet dit jaar samen met enkele vrienden haar schouders onder de Felix 500 van 2021. Ze zullen 500 km fietsen en zich volledig in fietstenue hijsen.
Deze fietstruitjes zullen bezet worden met de logo’s van hun sponsors.
Wil jij een van de sponsors zijn? Neem dan zeker contact met hen op via hun instagram @mcsforfelix.

Je kan het team MC ook sponsoren via de website van Felix 500 via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!