Tegen 11 juli iedereen zijn eerste vaccin. Burgemeester Veerle Heeren reageert enthousiast

Vlaams Minister van Volksgezondheid Wouter Beke zei in het actuaprogramma de Zevende Dag dat alle Vlamingen ouder dan 18 jaar voor 11 juli hun eerste vaccin zullen hebben gehad.

Hij koos niet toevallig voor de datum van 11 juli, daar dit het feest van de Vlaamse Gemeenschap is. De vaccinatiecampagne (zowel nationaal als regionaal) wordt als een echt triomfmoment naar vore geschoven.

© VRT NWS
©VRT NWS

Bovenstaande beelden illustreren de vaccinatiestrategie van Vlaanderen. Minister Beke drukte ons allemaal op het hart dat deze triomfantelijke strategie alleen kan doorgaan als de vaccins ook op tijd geleverd worden. Zeker bij de levering van het AstraZeneca vaccin zijn er keer op keer problemen. Zo liet het bedrijf weten dat het de komende drie maanden slechts de helft van de beloofde prikken zal leveren.
Rond het AstraZeneca middel zijn er al veel vraagtekens geplaatst. In eerste instantie wou men het niet aan ouderen geven omdat het niet zou werken. Nu hebben enkele landen het toedienen van het vaccin stopgezet omdat enkele mensen zijn overleden aan een trombose(bloedklonter).
Een duidelijk verband tussen de overlijdens en het vaccin is er niet. Ook minister Beke, Minister Vandenbroucke en het expertencomité zien geen problemen met het AstraZeneca vaccin. Het toedienen van het middel blijft de norm.

Burgemeester Veerle Heeren reageert optiministisch

Ook Burgemeester Veerle Heeren reageert blij op de woorden van Wouter Beke. En terecht. In Sint-Truiden zijn al bijna 3000 mensen gevaccineerd.

Bekijk de tussenkomst van Vlaams Minister Wouter Beke hier.