Terrassen open tot 22 uur: beslissingen van het Overlegcomité

De terrassen gaan zoals het er nu voorstaat, open mogen gaan op 8 mei en dat tot 22 u ’s avonds.

Het Overlegcomité zat vandaag vanaf 15 uur samen en rond 18.20 u hielden vertegenwoordigers van de regering een persconferentie.
Premier de Croo stak van wal met nieuws over het aantal gevaccineerden. Momenteel is is meer dan 70% van de 65-plussers gevaccineerd. De vooruitgang van de vaccinatiecampagne is belangrijk voor het doorgaan van de versoepelingen die waren beloofd.

Op 11 mei zal er een nieuw Overlegcomité komen om perspectieven voor de zomer te bespreken.

Terrassen open tot 22 uur

De terrassen mogen geopend zijn tot 22 uur. Je mag maximum met 4 personen aan een tafel zitten tenzij je een groter gezin hebt. Dan is het maximum 6.
Die 4 mensen aan een tafel moeten niet dezelfde zijn. Het mogen andere mensen zijn buiten je knuffelcontact en gezin. Dat bevestigde VRT nieuws. Experten raden wel aan om niet teveel van contacten te wisselen maar alles binnen de eigen bubbel te houden.


Horeca Vlaanderen sleepte al extra steunmaatregelen uit hun onderhandelingen met de regering. Zo komt er oa een BTW verlaging op alcohol.

De afstand van 1,5 m tussen de stoelen moet aangehouden worden. En wanneer je opstaat moet je je mondmasker opdoen. We hebben dus eindelijk duidelijkheid of de toiletten van horecazaken gebruikt mogen worden.

Evenementen

In mei zullen ook buitenevenementen van maximum 50 personen zijn toegestaan. Er moet wel afstand worden gehouden en mensen moeten een mondmasker dragen.
Binnen mogen alleen testevenementen plaatsvinden. In juni zouden er evenementen van maximum 200 mensen mogen plaatsvinden. Dit natuurlijk pas als de coronacijfers gunstig evolueren en de testevenementen positieve resultaten hebben.

“We laten meer toe maar op een voorzichtige manier.. We willen geen perspectieven geven die daarna worden ingetrokken.”

Premier Alexander de Croo

Zorgpersoneel is niet content

Het zorgpersoneel deed doorheen de week verschillende oproepen om geen versoepelingen door te voeren. In sommige ziekenhuizen is er namelijk geen enkel vrij bed meer op intensieve zorgen.
Ook virologen waren niet te spreken over de versoepelingen. Het is volgens hen nog niet het moment om de teugels los te laten.

Instagram