Theater de Roxy staat te koop. Maar sluiting zeker nog niet voor nu

Wat al even bekend was onder toneelliefhebbers is vandaag bevestigd: theater de Roxy stopt ermee. Maar trouwe bezoekers moeten niet bang zijn. Het theater zal nog niet snel sluiten en het getalenteerde team achter de Roxy stopt niet met spelen.

Theater de Roxy is een onafhankelijke toneelzaal uitgebaat door Gunter Reniers en Yves Caspar. Het duo opende in 2011 de deuren van de voormalige cinemazaal. En dat deden ze met succes. De Roxy werd al snel de tweede thuis voor Truiense toneelliefhebbers. Ze konden (kunnen) er niet alleen genieten van stukken van lokale groepen maar ook stukken met BV’s. Om maar te zwijgen van de verschillende leuke filmavonden die het concept lanceerde doorheen zijn tienjarig bestaan.

Tijd voor iets nieuws

Dat lezen jullie goed 10 jaar lang konden mensen verschillende producties bijwonen in de Roxy. En dat terwijl sommige van de teamleden er ook een fulltime job op aanhouden. Zo mag Yves Caspar zich met veel trots een van de hoofdschrijvers van de Een serie Thuis noemen.
Let wel, het is niet omdat de Roxy stopt dat Compagnie Lowie ( het gezelschap van Reniers en Caspar) stopt. Zij zullen producties blijven brengen, weliswaar dan niet in hun eigen zaal.

Toekomst van het gebouw

Het pand van de Roxy staat te koop. Je kan de details van het pand bekijken via deze link. Wat er met het pand gaat gebeuren is niet duidelijk. Waarschijnlijk zal het plaats moeten maken voor appartementen.

Vergeet zeker niet de Roxy nog een bezoekje te brengen! Surf naar hun website en bekijk het seizoenaanbod. Vanaf 24 september kan je er gaan kijken naar de productie: Met Pensioen? Niet te doen!
Een stuk in het Truiens dialect!
Tot 2023 zal je de Roxy nog kunnen bezoeken. Wie Huizenjagers volgt heeft het duo Gunter en Yves recentelijk nog naar nieuwe panden zien zoeken. Dit ging echter om een heruitzending van enige tijd geleden. Er zijn voorlopig geen plannen voor een nieuwe zaak.

Instagram