Thorsten Fink wordt hoofdtrainer KRC Genk

Partners

In een onverwachte wending heeft hoofdtrainer Thorsten Fink besloten zijn contract bij STVV vroegtijdig te beëindigen. De club maakte dit nieuws vandaag bekend in een persbericht gericht aan de supporters. Fink, die aan het roer stond tijdens het memorabele 100-jarig jubileumseizoen, verlaat de club en zal zijn carrière voortzetten bij rivaal KRC Genk.

De club benadrukt in haar boodschap de dankbaarheid richting Fink en zijn staf voor hun bijdrage aan een bijzonder seizoen.Het afgelopen seizoen waarin STVV zijn 100-jarig bestaan als club vierde, was volgens de club memorabel. Onder Finks leiding brak er veel jong talent door en werd er attractief voetbal gespeeld, wat zorgde voor onvergetelijke momenten tijdens het eeuwfeest van de club.

Ondanks de positieve herinneringen werpt het vroegtijdige vertrek van Fink een schaduw over de club. STVV had de intentie om op langere termijn samen te werken en had vorig seizoen een contract voor twee seizoenen afgesloten met de trainer. Dat Fink kiest voor de directe rivaal van STVV, KRC Genk, komt ook extra hard aan bij de club en bij de fans.

STVV ziet de interesse van Genk in hun coach echter ook als een erkenning van hun eigen succes.

“Dat een rivaal als Genk onze aanpak tracht over te nemen, toont bovendien aan dat we als club op de goede weg zijn. STVV positioneert zich niet langer als het kleine broertje, maar als een uitdager die de topclubs regelmatig het vuur aan de schenen legt.”

Reactie STVV

Toekomstplannen

De club richt zich nu op de toekomst en benadrukt dat het fundament van STVV stabiel is. Ze zijn vastbesloten om opnieuw een strijdbare ploeg samen te stellen onder leiding van een bekwame coach die hun visie en passie deelt.
De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer zal de komende dagen en weken beginnen, en de club belooft de supporters dat ze met dezelfde toewijding en passie zullen blijven werken aan een gezonde en duurzame toekomst voor STVV.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief