Throwback naar de huldiging van Nina Derwael

Op 4 augustus werd Olympisch kampioene Nina Derwael gehuldigd op de Grote Markt van Sint-Truiden. Wij blikken even terug op het evenement met een paar leuke foto’s.

Het bedrijf Meerskat stond al eerder op onze Grote Markt met een green screen photo booth. Hiermee kon je een leuke foto nemen van jezelf met Nina Derwael. Neem zeker een kijkje op hun facebookpagina voor meer foto’s.

Derwael kreeg naast gelukswensen ook verschillende cadeaus tijdens de huldiging. Leden van het schepencollege overhandigde haar een werk van de Truiense kunstenaar Tom Herck.

Clouseau kon helaas geen special act komen doen op de huldiging maar niemand minder dan Camille Dhont stond wel klaar om Nina de verrassen.
Na het korte optreden was er tijd voor een kleine receptie in het Truiense stadhuis. Daarna trok Derwael richting Brustem waar ze met de helikopter naar Oostende werd gebracht voor een interview bij ‘Van hier tot in Tokio.’ Derwael sprak er over haar winst, de moeilijke trainingsjaren die achter de rug zijn door corona en haar plannen voor de toekomst.
Nina Derwael is zeker nog niet klaar met het turnen. Zo meldde ze in ‘Van hier tot in Tokio,’ dat ze haar pijlen wil richten op het volgende WK. Dat zou in Antwerpen doorgaan. Een volgende Olympische Spelen zijn dan ook niet ver weg. (Je kan de aflevering hier herbekijken.)

Momenteel geniet Derwael van haar ‘verlof’. Ze nam via sociale media de afgelopen weken de tijd om haar sponsors te bedanken voor hun steun of ging hen een persoonlijk bezoek brengen. Dat deed ze onder andere bij Juwelier Yans uit de Stapelstraat.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!