Toerisme Sint-Truiden blaast 75 kaarsjes uit op regenachtige dag

Wat een dag vol feestelijke activiteiten moest worden, viel letterlijk in het water. Zondag 5 juni vierde de toeristische dienst van Sint-Truiden haar 75 jarig bestaan. Helaas moesten de activiteiten vroegtijdig stopgezet worden door de hevige regenval.

In 2022 blaast Toerisme Sint-Truiden 75 kaarsjes uit. Begin jaren dertig werd onder impuls van ingenieur-architect Guillaume Govaerts al een flyer verspreid met als titel ‘Sint-Truiden Kunststad’ en ook daarna bleven Truiense handelaars de toeristische uitstraling van de stad promoten. Pas enkele jaren later, na de Tweede Wereldoorlog, richtte het stadbestuur de ‘gemeentelijke dienst’ op. Gaston Borghs, toenmalig medewerker van de Waterdienst werd bereid gevonden om in het toeristische seizoen als ambtenaar de dienst te bemannen. Sint-Truiden werd zo een van de eerste steden met een eigen toeristisch infopunt.
Mensen konden zich inschrijven voor een grootse viering op de Groenmarkt. De toeristische dienst zorgde voor 75 taarten om de dag te vieren. Helaas kon door het regenweer de grootse receptie niet doorgaan. De taarten werden daarom verdeeld onder de Truiense armoedeverenigingen, ziekenhuis, woonzorgcentra en jeugdorganisaties.

Geen rem op vernieuwing

Volgens schepen van Toerisme Nina Kvikvinia, is het toeristische aanbod in Sint-Truiden levendiger dan ooit. Elk jaar zijn er wel vernieuwingen. Dit jaar waren er onder andere de slaapkubussen in de boomgaard. Neem zeker een kijkje op de website van Toerisme Sint-Truiden voor het volledige aanbod.

In de zomer komt er een nieuwe gezinswandeling rond de reuzenstoelen in Cicindriavallei. Met de nieuwe ‘Wandeling op wieltjes’ kunnen gezinnen met jonge kinderen in de kinderwagen of op de loopfiets, maar ook step- en rolstoelgebruikers via een aangepast parcours genieten van al het moois dat Sint-Truiden te bieden heeft. Als klap op de vuurpijl zorgen we in het najaar voor een waardige opvolger voor Sint-Truiden by Lights.

Nina Kvikvinia, schepen van Toerisme

Ga zeker een kijkje nemen op het Abdijplein om het leuke kunstwerk te bekijken ter ere van 75 jaar Toerisme Sint-Truiden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!