Toerisme Sint-Truiden lanceert campagne voor de vroege bloesemperiode

Partners

Met nog enkele weken te gaan en rekening houdend met onvoorspelbare weersomstandigheden, ziet het ernaar uit dat begin april de eerste bloesems ontluiken. Om het vroege bloesemseizoen aan te kondigen lanceert Toerisme Sint-Truiden een extra campagne.

Goed nieuws voor het toerisme in de regio, want de paasvakantie start op 1 april en de bloesems maken hun intrede al in onze streek. Alleen volgen de boekingen bij de logies nog niet. Toeristen zijn nog onvoldoende op de hoogte van het vroege bloesemseizoen. Daarom start Toerisme Sint-Truiden nu een extra campagne om die boodschap over te brengen.

“Uit rondvraag van Toerisme Sint-Truiden bij de Truiense logies vandaag blijkt dat de bezettingsgraad in de paasvakantie zo’n 50 procent bedraagt. Voor half april zijn er veel meer boekingen. Zo’n 80 procent van de kamers zijn dan gereserveerd. De verklaring hiervoor is dat de bloesems gewoonlijk pas half april ontluiken.”

Peter Deltour, schepen van Toerisme

Volgens de logie-uitbaters zijn er twee redenen waarom toeristen aarzelen om in de paasvakantie te reserveren. Enerzijds laat de zon het nog te vaak afweten. Anderzijds is het nog onvoldoende geweten dat de bloesems al bij het begin van de paasvakantie ontluiken. Toeristen willen bij hun bezoek aan de hoofdstad van Haspengouw zeker zijn van de bloesempracht en baseren zich op de bloeiperiodes van voorgaande jaren om te boeken.

“Met onze extra bloesemcampagne willen we dan ook iedereen warm maken om tijdens de paasvakantie naar Haspengouw te komen. Er staan heel wat gezinsvriendelijke activiteiten gepland. Zo kan je deelnemen aan een rondrit met de PIPO-trein, een bezoek brengen aan de proeftuin, een wijndegustatie bijwonen of langsgaan bij een fruitteler, dé kans om de boerenstiel van dichtbij mee te maken en meteen ook te proeven van lekkere ambachtelijke producten.”

Peter Deltour, schepen Toerisme

Wie wil, kan de voortgang van de bloesems vanaf vandaag al volgen via de bloesemmeter. De perenbloesem en de appelbloesem verwachten we over zo’n 16-18 dagen. De kersenbloesem komt zo’n 10 dagen vroeger ten opzichte van het 30-jarig gemiddelde.

Het volledige toeristische aanbod van bloesems tot oogst kan je vinden via deze link.

Bezoek je de bloesems deze vakantie? Maak dan zeker een pitstop in ons Truiense stadscentrum!

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief