Toneelgroep Halfjassen trapt toneeljaar af met nieuw bestuur en een blijspel ‘De Doorlichting.’

Voor toneelgroep De Halfjassen is het een speciaal jaar. Ze spelen hun eerste stuk met een nieuw bestuur. Hun speeldata blijven ongewijzigd. Eind november beginnen ze met hun voorstellingen.

De Halfjassen brengen dit jaar een blijspel van Piet van Compernolle. Bij De Doorlichting kijken we binnen bij Basisschool De Boomgaard, te Sint-Truiden, op de dag van hun doorlichting. De onderwijsinspectie komt langs en de jonge directrice Carla loopt er wat zenuwachtig bij.
Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar rechterhand Veerle en haar enthousiaste team van ervaren (Eddy, Maria en Luc) en minder ervaren leerkrachten (Kelly en Jelle). Ook poetsvrouw Heidi geeft steeds het beste van zichzelf. Maar dan gaat de telefoon… Veerle is ziek en de twee vreemd geklede inspecteurs staan al voor de deur!

Nieuw bestuur

Verschillende toneelgroepen in Sint-Truiden namen na de onzekere coronajaren ook dit jaar even pauze. Maar De Halfjassen zijn met veel (jong) geweld weer in een stuk gedoken.
Aan het roer staat Isabelle Bessemans, zij nam de mantel van voorzitter over en vormt samen met Eric Leemans en Gaby Dupain het kernbestuur van de toneelgroep. Zij worden bijgestaan door een batterij aan spelers. Dit jaar kan je Marc Thonissen, Els Leemans/Denayer, Gunter Van Stappen, Gabby Dupain, Isabelle Bessemans, Eric Leemans, Nick Hendrix, Goele Istas, Stefanie Knaepen, Yolande Thoelen en Natascha Clerinx aan het werk zien.

Praktisch

Toneelgroep De Halfjassen speelt dit jaar “De Doorlichting”, een blijspel van Piet Van Compernolle in regie van Patrik De Wolf en Rik Walschot. Zij spelen op de volgende data:

  • Zaterdag 27 november 20u
  • Zondag 28 november 15u
  • Vrijdag 3 december 20u
  • Zaterdag 4 december 20u
  • Vrijdag 10 december 20u
  • Zaterdag 11 december 20u


Tickets kan je bestellen via één van de spelers, telefonisch/sms via 0494/58 04 59 of via gunter.vanstappen@gmail.com.
Een ticket kost 8 euro en de voorstellingen gaan door in de Parochiezaal van Sint-Martinus, Beekstraat 12, 3800 Sint-Truiden.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van De Halfjassen? Ga hen dan zeker volgen op facebook of instagram.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!