Tony Heeren verkozen tot nieuwe voorzitter Museum De Mindere

Gewezen voorzitter van de Rechtbank van Limburg, Tony Heeren, is de nieuwe voorzitter van Museum de Mindere.

Heeren heeft een lange band met het minderklooster en het museum. Normaal zou hij al enige tijd de mantel van voorzitter op zich hebben genomen. Maar corona gooide roet in het eten. Doorheen de periode van de pandemie heeft notaris Franz Aumann.
Tony Heeren neemt nu het roer over met verschillende nieuwe leden aan de top van het museum.

“Corona heeft roet in het eten gegooid. In moeilijke omstandigheden heeft notaris Franz Aumann ons doorheen die periode geloodst als voorzitter ad interim, waarvoor dank! En nu mag ik het roer in handen nemen. Maar dat doe ik niet alleen. We zijn op zoek gegaan naar mensen met specifieke competenties die bereid waren lid te worden van het bestuursorgaan en de algemene vergadering. Zo is ons team uitgebreid met specialisten op het vlak van onder meer museumkunde, financiën, architectuur, communicatie en maatschappelijke oriëntatie. Het is ook de bedoeling de algemene vergadering, waarin ook heel wat competenties aanwezig zijn, nog meer dan vroeger als klankbord te laten fungeren en nauwer bij de werking te betrekken. Ik ben bijzonder tevreden dat zovele talentrijke mensen zich willen engageren voor dit project. Dit belooft voor de toekomst.”

Tony Heeren, voorzitter museum De Mindere


Op het einde van het jaar wordt er een nieuw beleidsplan opgesteld voor het museum voor de komende 5 jaar.
Heeren toont zijn bereidwilligheid om met het stadsbestuur mee te denken over de verdere bestemming van de minderbroederssite waar het museum onlosmakelijk mee verbonden is. Hij is dankbaar voor de kans om de toekomst van het museum mee vorm te geven.

“Ik ben heel dankbaar voor de kansen die het leven mij geboden heeft en wil ook heel graag wat terug doen. Mijn zeven vrolijke kleinkinderen, tussen twee en tien jaar jong, wonen allen in de buurt en weten mijn agenda wel flink in te vullen. Soms vragen zij mij wel eens of ik wel echt met pensioen ben. Ik denk ook aan hun toekomst en aan die van hun kinderen. Mijn beroepsleven heeft mij bovendien geleerd dat het leven niet voor iedereen altijd even mild is geweest, zelfs niet vanaf het prille begin. Ik vind het daarom heel belangrijk dat het verhaal van Franciscus en Clara van Assisi vandaag wordt verteld. De waarden van de Vlaamse franciscanen zoals eenvoud, zorg en vriendschap voor mens en dier, respect voor de natuur, het interreligieuze, het altijd opnieuw in dialoog gaan en vredesactivisme, om er een paar te noemen, zijn actueler dan ooit. Deze waarden dagen ons uit, zeker aan het turbulente begin van deze eeuw en de actuele toestand waarin de wereld nu verkeert. Met nieuwe concepten en projecten willen we intrigeren, hoop geven en perspectief voor de toekomst bieden. Daar kijk ik naar uit, samen met een team van enthousiaste medewerkers. Maar nu is het tijd om het glas te heffen, op het nieuwe begin van DE MINDERE!”

Tony Heeren, voorzitter museum de Mindere.


Samenstelling nieuwe bestuursorgaan v.l.n.r.

Willy Luyckx, Tony Jossa, Lucas Heylands, Lieve Opsteyn, Tony Heeren, Anne Milkers, Nathalie Cleeren, Kathleen Dignef, Hilde Hendricx, Guy Plevoets, o.f.m. Frans Cuypers, Dany Schoebrechts, Anja Neskens en Karen Lens (niet op de foto).Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!