Tot in 2022: Après-Ski wordt uitgesteld

Nadat het overlegcomité op woensdag 17 november besliste om de maatregelen voor evenementen te verstrengen, ziet de Truiense middenstandsorganisatie Shop & The City geen andere mogelijkheid dan een nieuwe editie van de grootste openlucht Après-Ski van het land uit te stellen naar volgend jaar.

De Après-Ski is jaarlijks het hoogtepunt van de Truiense eindejaarsperiode. Voor één avond wordt de Grote Markt dan omgetoverd naar een gigantisch feestplein met een DJ in het midden en natuurlijk ook met verschillende gastoptredens. Het is tevens een hoogdag voor de lokale verenigingen die er de kans krijgen een drankenstand open te houden.
Het evenement kan tot 8000 mensen en meer trekken. Een hoeveelheid volk die het voor de organisatie onmogelijk maakt om de maatregelen te volgen die het nationale Overlegcomité heeft opgelegd. Dit orgaan besliste namelijk op 17 november dat het dragen van een mondmasker bij elk evenement verplicht is, ook als je een CST hebt.

“Met een bezoekersaantal van 8000 personen is het logistiek een zeer moeilijke opgave om iedereen te verplichten een mondmasker te dragen en hier controle op uit te voeren gedurende het evenement zelf. Anderzijds is er de mogelijkheid om sneltesten aan de ingang uit te voeren en het mondmasker te laten verdwijnen, maar dit brengt een grote financiële en logistieke kost met zich mee. Tot onze grote spijt is het niet haalbaar om dit event met deze omvang te organiseren.”

Team Shop & the City Sint-Truiden

Afspraak in 2022

Voor de middenstandsorganisatie en vzw Tru d’Or heerst ook de vrees dat de opgelegde maatregelen een negatief effect gaan hebben op het bezoekersaantal. Iets wat nadelig zou zijn voor de 20 lokale verenigingen die na moeilijke coronajaren rekenen op goede inkomsten door de Après-Ski.

“Ondertussen hebben we de verenigingen, leveranciers en dj’s op de hoogte gebracht van onze beslissing en krijgen we alleen maar begripvolle reacties. Het gezond verstand moet blijven primeren! Enkel zo kunnen we ervoor zorgen dat onze Horeca, Handel en Markt open kan blijven en we er volgend jaar een spetterende editie van maken.”

Philip Bronckaerts, voorzitter Tru d’Or.

Kerstmarkt

Voorlopig gaan de geplande activiteiten rond de kerstmarkt gewoon door. Shop & the City lanceerde hier rond een beeld met de planning.
Welke veiligheidsmaatregelen getroffen gaan worden is niet duidelijk. Wel weten we dat in het team in samenwerking met andere stedelijke diensten de voorbije jaren ook de veiligheid op de Haspengouw Markt kon garanderen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!