Truienaren Christa en Eddy winnen gerenomeerde prijs voor hun olijfolie

Christa Grossiels en Eddy Plasquy weken enkele jaren geleden uit naar Almonte in Spanje en gingen aan de slag met hun passie, olijfolie. Zij wonnen afgelopen vrijdag goud voor hun product in New York.

Christa en Eddy verhuisde in 2014 naar het dorpje Almonte in Spanje. Het koppel had er al even een eigen huis nadat ze de streek ontdekten via een onderzoek van Eddy. Bij hun huis plantte ze enkele olijfbomen wiens oogst de eerste jaren in kleine coöperatieven werd verwerkt. Al snel kriebelde het bij Christa en Eddy om hun eigen product op de markt te brengen en begonnen ze zich in te werken in de kunst van olijfolie maken.
De leergierige Eddy stortte zich op een tweejarige masteropleiding rond het telen van olijfolie en schreef al verschillende wetenschappelijke studies over het onderwerp.

New York International Olive Oil Competition

In 2017 stuurde het koppel hun olijfolie (Del Cetino) naar de New York International Olive Oil Competition. Ze wonnen er goud. Iets wat bij het koppel en hun dorpsgenoten in Spanje tot grote fierheid heeft geleid.
Momenteel is het koppel Truienaren nog op zoek naar verkopers in België.

Meer weten ove rhun Del Cetino olijfolie? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Instagram