Truienaren reageren verdeeld op naamsverandering Stayen

De hel van Stayen wordt binnenkort nog heter. Het voetbalstadion krijgt namelijk een naamspartner en zal Daio Wasabi Stayen Stadium gaan heten. De reacties op het nieuws zijn verdeeld. Vele Truienaren kunnen zich niet vinden in de naam.

“Verizon Wireless presents: The Indominus Rex,” met deze ludieke zin uit de film Jurassic World, wordt de draak gestoken met grote commerciële entiteiten die de naam van hun entiteit of product aanpassen via een commerciële deal. Denk maar aan het Gentse voetbalstadion Ghelamco. Maar ook aan FC Barcelona die al enige tijd in het Spotify Camp Nou stadium trainen en voetballen.

Commercialisering van sport

STVV viert binnenkort zijn 100ste verjaardag. Het feit dat de ploeg de naam van zijn stadion kan commercialiseren, wijst op het feit dat de ploeg alleszins op commercieel vlak kan meespelen met de grote jongens.
STVV kiest opvallend genoeg net als FC Barcelona voor een naamspartner, geen naamswijziging.
De naam ‘Stayen’ blijft bewaard binnen het naampartnership. Stayen geeft haar
stadionnaam dus niet op – zoals dat bij andere clubs soms het geval is – maar voegt een
naampartner toe.

“Stadionpartners zijn een internationale trend. En STVV is een professionele voetbalclub. Maar bij
voetbal hoort ook traditie. Daarom laten we de naam ’Stayen’ niet verloren gaan. De stadionnaam
wordt voortaan het Daio Wasabi Stayen Stadium. De mensen van Daio dragen dezelfde waarden uit als ons, vandaar zien we elkaar als gelijken. We willen allemaal de best mogelijke beleving bieden: Daio in kruiden, Stayen bij een verblijf op de site en STVV als voetbalclub.”

Roland Duchâtelet

De reacties op de naamsverandering zijn verdeeld ook al zal de naam Stayen blijven en zal er voor de volkse benaming van het stadion niks veranderen. Een kleine aanpassing dus voor een land waar de voornaamste voedbalcompetitie de naam Crocky Cup draagt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!