Truiens gemeenteraadslid wil Bloesemlabyrint

Gemeenteraadslid Carl Nijssens lanceert een voorstel voor meer beleving in onze bloesemstreek. Hij stelt voor om een bloesemlabyrint neer te zetten op een van de stadsdomeinen voor een uniek belevingselement in onze stad.

Doolhoven in maïs- en graanvelden kennen we al. Rond de herfstperiode trekken deze activiteiten steeds veel bezoekers. Het is een unieke manier om mensen kennis te laten maken met de landbouw en ook een extra inkomen voor de boeren.
Gemeenteraadslid Carl Nijssens stelt nu voor om in Sint-Truiden zo’n doolhof te maken maar dan met fruitbomen, helemaal aangepast aan onze eigen streek.

Nijssens haalde zijn inspiratie uit Nederland waar een wijnbouwer dit reeds heeft gedaan met zijn wijnranken. Dichter bij ons in Peer kan je jaarlijks een maïsdoolhof bezoeken. Niet alleen is er het doolhof maar aan de rand van het veld bestaan er tal van activiteiten zoals een hooiberg om op te klimmen, kunnen ouders een drankje nemen en is er een algemeen leuke sfeer.

Het Truiense stadsbestuur heeft veel gronden in eigen bezit. Onder andere ook landbouwgronden die perfect zouden kunnen dienen voor dit soort projecten. De bedoeling is dat laagstambomen zo worden aangeplant dat ze een doolhof vormen. Een concept dat verschillende keren per jaar voor beleving kan zorgen. Tijdens het bloesemseizoen in april kunnen mensen verdwalen in een zee van bloemen. Tijdens de oogstperiode, als het rijpe fruit in de bomen hangt, kunnen bezoekers zich dan tegoed doen aan een labyrint vol vers fruit.

Nijssens kreeg op zijn voorstel al verschillende positieve reacties. Ook na vragen van onze redactie reageerden verschillende organisaties in onze Trudostad positief.
Wat denken jullie?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!