Truiense Britt Herbots heeft 1 winst en 1 verlies onder de riem op het EK

Sint-Truiden kent veel vrouwelijk sporttalent. Zo ook Britt Herbots. Zij speelt momenteel met de nationale volleybalploeg de Yellow Tigers in het EK in groep A.

De Yellow Tigers begonnen sterk aan hun EK verhaal met een winst tegen Azerbeidzjan. Na een sterke start tegen Servië, de sterkste vrouwenvolleybalploeg momenteel, verloren de Tigers. Vandaag wonnen ze dan weer tegen Rusland.

Moeilijke voorbereidingen maar nog veel vuur over

De voorbereidingen voor het EK liepen niet zonder slag of stoot voor Herbots en haar teamgenoten. Herbots spraken openlijk met HBVL over de moeilijke weken voor het EK. 4 voronabesmettingen gooien roet in het trainingsritme. De fysieke trainingen maakten het team af via Zoom. Als team speelden ze vaak in kleinere groepen met mondmasker.
Momenteel zitten de Tigers op schema. De winst tegen Azerbeidzjan was een must volgens Herbots. Al staan er nog een paar uitdagingen op het programma voor het team.

“Drie punten pakken tegen Azerbeidzjan is een must. De wedstrijden tegen Servië en Rusland moeten we gebruiken om aan ons ritme te werken. Als we kunnen stunten gaan we dat natuurlijk niet nalaten. En dan is het weer van moeten tegen Bosnië en Frankrijk. De eerste 4 gaan door naar de achtste finales. Daarin wacht mogelijks Kroatië.”

Britt Herbots, bron HBVL

Wil je meer weten over de wedstrijden tot nu toe? Neem dan zeker een kijkje bij Sporza via deze link. Zij hebben oa een overzicht van alle wedstrijden die nog komen alsook de samenstelling van groep A in het EK.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!