Truiense dansschool mag naar de USA

Partners

Twee teams van de Truiense dansschool Davinia’s Dance Complex mogen deze zomer naar de USA. In Los Angeles mogen ze deelnemen aan World of Dance. Het is de eerste keer dat een Limburgs team het tot dit niveau schopt.

De dansers en danseressen van Davinia’s Dance Complex hebben zich op de wedstrijd World of Dance in Duitsland weten te plaatsen voor de finale in Los Angeles. De dansschool zal daar door twee teams vertegenwoordigd zijn. Zowel in de JR Team Division als de Team Division konden de dansers de tweede plaats in de wacht slepen.

Eerste keer voor Limburg

De competitie in Duitsland was thans niet niks DDC Mini Company (het junior team) moest het tegen 12 andere teams opnemen. Het gewone competitieteam moest strijden tegen 18 teams. Met hun tweede plaats konden de teams zich kwalificeren voor de competitie in Los Angeles. Een unieke prestatie voor Limburg en eentje die nog niet veel is nagedaan in België.

“Ik ben vereerd dat Sint-Truiden nu al een opvallende aanwezigheid heeft op de Europese danskaart. We zijn heel dankbaar voor deze mooie avonturen.”

Davina Janssens

Zomeren in LA

Er is nog geen exacte datum voor de competitie in de USA maar dit zou eind juli- begin augustus vallen. De teams van Davina kijken al uit naar de ervaring.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief