Truiense financieel directeur 6 maanden geschorst

Op vrijdag 4 november communiceerde de Truiense tuchtcommissie over hun beslissing betreffende de financieel directeur van Stad Sint-Truiden. Deze kwam in opspraak door een illegale lening aan voormalig burgemeester Jef Cleeren.

In september werd bekend dat voormalig burgemeester Jef Cleeren een som geld had ontvangen uit de Truiense stadskas. Cleeren kreeg deze lening om bestaande schulden af te lossen. Het bedrag voor de lening zou steeds van de lopende rekening van Stad Sint-Truiden zijn genomen. Dit is een soort van zichtrekening waarvan alle dagelijkse kosten van het Truiense stadsbestuur worden betaald zoals de lonen van het personeel.
De naam van de financieel directeur Vandijck van Sint-Truiden werd genoemd in dit dossier. Om er zeker van te zijn dat het Truiense stadsbestuur acties tegen de directeur kon nemen, zonder dat het gerechtelijk onderzoek in gedrang kwam, werd een tuchtcommissie opgericht. Deze werd gevuld met leden van de gemeenteraad en wordt voorgezeten door Serge Gumienny van Open VLD Sint-Truiden.

Op 4 november communiceerde de commissie over hun beslissing. De heer Vandijck zal preventief geschorst worden voor een periode van 6 maanden. De sanctie gaat in op 7 november. Het is niet duidelijk in welke maten de directeur de laatste maanden nog toegang had tot de interne financiƫle documenten van Stad Sint-Truiden. Verder vermeld de commissie ook niet of de schorsing met behoud van loon zal zijn. Zij wensen geen verdere informatie te geven over de beslissing.

De lening

Momenteel loopt er een onderzoek naar de lening. Of er in het onderzoek andere namen worden genoemd dan deze van Vandijck is niet duidelijk.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!