Truiense horeca steekt de lichten symbolisch aan na 1 jaar corona

Rond deze periode vorig jaar dronken we onze laatste pint aan de toog en werd de deur van de horeca voor een lange tijd gesloten. Vandaag voert Horeca Sint-Truiden symbolisch actie door de lichten in hun zaak aan te doen. Dit deden ze van 19u tot 20 u en deelden foto’s onder #wemissenjullie.

Op zaterdagavond zitten de zaken in het centrum van Sint-Truiden normaal gezellig vol, vandaag ligt het stadscentrum er verlaten bij. 1 jaar na corona kijken de lokale horeca-uitbaters reikhalzend uit naar 1 mei en de grote heropening.

Van links naar rechts: Bart Vanweddingen, Koen Francis, Vic Brugman, Elke Fagard

“Zaterdagmarkt en een feestdag, we gaan zeker niet stil zitten die dag.”

Elke Fagard, Bink en Bacchus

Bart Vanweddingen (Grand Place en Brasserie De Markt) zit al volledig volgeboekt voor 1 mei. Koen Francis, die zijn nieuwe zaak dan opent op de Groenmarkt, heeft ook al veel boekingen binnen vastgelegd. Een trend die we over heel Vlaanderen zien. Mensen hunkeren naar een gezellig moment in een restaurant of een café.
De Truiense horeca bereid zich alvast voor. In het verleden organiseerde Horeca Sint-Truiden al groepsaankopen voor ontsmettend materiaal en onderhandelde ze voor meer terrasruimte aan de zaken zodat zij al hun klanten op veilige afstand van elkaar konden plaatsen.

Zwarte sneeuw

Over één ding zijn de horeca-uitbaters het eens, lang moet de verplichte sluiting niet meer duren. Veel van hen konden nog via take-away of door spaargeld/overheidssteun overleven. Nu een jaar na de start van de verplichte sluiting (welliswaar met een korte heropening) is het op de tanden bijten.

De federale overheid heeft een tijdlijn gegeven waarbij de horeca zijn deuren zou kunnen openen: 1 mei. Onder welke voorwaarden dat gaat zijn is nog niet bekend. Alles hangt natuurlijk af van hoe de coronacijfers zich blijven ontwikkelen.

De actie kaderde in een nationale oproep van Horeca Vlaanderen. Zij vroegen horecauitbaters om een foto van hun zaak met lichten aan te posten en deze te delen onder #wemissenjullie.

Instagram