Truiense kappers knippen haar voor het goede doel

Vier Truiense kappers, Kenny, Donna, Triera en Tamara, gaven op zondag 26 november zo’n 42 kinderen een gratis kappersbeurt. Zij deden dit in samenwerking met Sint-Vincentius en Fighters Against Cancer om kinderen die het niet breed hebben een tastbaar cadeau te geven voor Sinterklaas.

Voor gezinnen die het niet breed hebben is een regelmatige kappersbeurt voor henzelf of hun kinderen niet vanzelfsprekend. Een tripje naar de kapper kan je echter een stevige boost zelfvertrouwen geven. Daarom besloot de Truiense kapper Kenny Detre om samen met enkele collega’s kappersbeurten te doneren.

“Via Fighters Against Cancer, die Sint-Vincentius dit jaar sponsoren, kwam ik in contact met de Truiense voedselbank. Via hen organiseerden we een inschrijving. Iets meer dan 40 kinderen tussen 0 en 15 jaar kwamen zondag langs voor een kappersbezoek.”

Kenny Detre

Samen met collega’s Triera, Tamara en Donna gaf Kenny de kinderen een make-over en advies over haarverzorging. Maar de kinderen kregen veel meer. Via het Ferm Mamadepot van Mielen-boven-Aalst werden pakketjes samengesteld met leuke cadeaus voor de kinderen. Ook Sinterklaas gaf via Sint-Vincentius en kappers Triera en Donna lekkers mee, zodat alle kinderen die langskwamen niet alleen leuke spullen maar ook iets lekkers meekregen.

© Sintruin Begot

Iets geven aan mensen voelt niet als werken

Toen bleek dat Sint-Vincentius 42 inschrijvingen had ingezameld voor de kappersbeurten, riep Kenny Detre de hulp in van enkele andere Truiense kappers. Triera, Tamara en Donna sloten zich met veel enthousiasme aan.

“Vandaag voelt niet als werken voor ons. Iets doen voor een ander geeft je gewoon een gelukkig gevoel. We zijn allemaal dol op onze job, maar vandaag doen we hem met extra veel plezier.”

Triera, Tamara en Donna

Op vraag van de deelnemers worden ook de namen van de zaken waar ze actief zijn niet genoemd.

“We willen dat de aandacht ligt op wat hier vandaag gebeurd is. We zijn gewoon enthousiaste Truienaren die iets wilden doen voor de gemeenschap. Het leven is te kort om niets te ondernemen voor anderen.”

Kenny Detre

Sint-Vincentius is een van de lokale voedselbanken in onze stad die niet alleen wekelijks voedselpakketten uitdelen maar ook mensen die het moeilijk hebben voorzien in van levensmiddelen zoals verzorgingsproducten maar ook kledij. Lees meer op hun website via deze link.

Wil je hen steunen met een gift? Dan kan dit via volgend rekeningnummer: BE15 2350 1353 3330 of neem contact met hen op voor het doneren van levensmiddelen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!