Truiense misdienaar Antoni Zebrzowski spreekt in De Morgen over geloof

De Truiense misdienaar Antoni Zebrzowski werd in De Morgen geïnterviewd over geloof bij jongeren.

In het artikel spreekt Antoni over zijn geloof. Hij is al drie jaar misdienaar in de O.L.V.-kerk in het centrum van Sint-Truiden. Waar zijn leeftijdsgenoten dagelijks gamen, leest Antoni elke dag een nieuwe bijbelvers op zijn smartphone.
Antoni zegt dat negatieve reacties hem niet raken. Hij noemt zijn geloof in god als een vader die hem beschermt en over hem waakt. Een warme gedachte voor een jong iemand.

Wil je het artikel lezen? Klik dan op het facebookbericht hieronder of neem een kijkje op de website van De Morgen.

Warme groep jongeren

De misdienaars van de Trudofederatie zijn al enkele jaren een warme groep jongeren. Je kan ze het beste vergelijken met jeugdbeweging waar geloof en geloofsbeleving centraal staan. Naast deze activiteiten hebben de misdienaars ook elke maand een grote activiteit. De groep gaat eten, krijgt catechese en doen daarna nog leuke activiteiten.
Deze activiteiten nemen plaats onder leiding van koster Johan Van Herck en vrijwilliger Ronald Ilsbroux. Beiden hebben ze ervaring als leraar godsdienst. Deze kennis gebruiken ze om de misdienaars tal van leerrijke activiteiten te bieden vol geloof maar vooral vol met amusement.

Heb je zelf kinderen die interesse hebben om misdienaar te worden? Of die hun geloof willen ontdekken? Ben je zelf een jong iemand die interesse heeft in de kerk? Neem dan zeker contact op met de Trudofederatie.

Dit kan via hun facebookpagina. Klik hier.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!