Truiense nostalgie opent onder muzikale begeleiding van DJ Frank Mellemans

Met de gezelligste tijd van het jaar voor de deur, zet Sint-Truiden met Truiense Nostalgie vol in op een magische winterbeleving. Dat mochten de nieuwe inwoners van Sint-Truiden als eerste ervaren. Op vrijdag 9 december verwelkomde het stadsbestuur hen aan de Kerstelfenboom op de Groenmarkt. De muziek werd verzorgd door DJ Frank Mellemans.

Mellemans was de eerste DJ die ‘het balkon’ van de Kerstelfenboom mocht beklimmen. De chalet, voor de gelegenheid in de vorm van een kerstboom, zal tijdens de Truiense Nostalgie de bezoekers van de nodige drank voorzien. Rond de Jumbo schaatsbaan staan dan weer standen van lokale ondernemers waar je iets lekkers kunt eten. Geen volwaardige kerstmarkt maar wel een hele boel sfeer.

Welkomst van nieuwe bewoners

Elk jaar organiseert het lokaal bestuur van Sint-Truiden een ontvangst voor de nieuwe bewoners die het afgelopen jaar in de stad kwamen wonen. Zo’n 1300 bewoners werken uitgenodigd om als eerste de Truiense Nostalgie te bezoeken.

“Om de nieuwe inwoners te bedanken voor hun keuze voor Sint-Truiden, deden we hen ook een geschenktas cadeau, met daarin het beste wat de stad te bieden heeft: een toeristische gids, brochure van cultuurcentrum de Bogaard, jaarabonnement van de bib, kennismakingstickets voor het LAGO Sint-Truiden Bloesembad en een Shop & The City cheque. We hopen dat zij op die manier alle troeven van onze mooie stad kunnen ontdekken en zo ook een beetje ambassadeur van onze stad en regio worden.”

Stijn Vanoirbeek, schepen sport en cultuur

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!