Truiense Nostalgie trok reeds 5000 bezoekers

Het alternatief voor de kerstmarkt, de Truiense Nostalgie, bracht al 5000 bezoekers naar onze Trudostad.

Door corona moesten de plannen voor de eindejaarsperiode worden aangepast. Geen kerstbars maar wel een schaatsbaan, lichtgevende wippen en straatanimatie brachten de kerstsfeer in onze stad. Middenstandsorganisatie Shop & the City, die we sfeer waar maakte, reageert tevreden.

“Uiteraard zijn we ook realistisch. Had corona niet zo hard toegeslagen dit eindejaar, dan hadden we wellicht dit aantal (5000) méér dan verdubbeld. Maar gezien vele schoolactiviteiten niet meer doorgingen, hebben we natuurlijk ook op het aantal schaatsers moeten inboeten. Maar gelukkig zijn we blij dat we nog t.e.m. 9 januari 2022 deze unieke beleving kunnen garanderen voor ieder tijdens deze kerstvakantie.”

Eline Dessers, Shop & the City

Shop & the City telt vooral het aantal schaatsers dat de laatste weken de A.Verelst-baan is opgegaan. Naast hen zijn er ook vele shoppers en deelnemers aan de kerstelfenzoektocht die niet zijn meegeteld.
Benieuwd naar de openingsuren van de schaatsbaan de komende dagen? Klik dan zeker op het facebookbericht hieronder.

Lokaal aanbod en activiteiten

Dessers meldt met trots dat mensen graag naar Sint-Truiden komen. Onze lokale handelaren waren er dan ook als de kippen bij om hun winkels helemaal inde eindejaarssfeer te zetten.
Ze namen ook hun eigen initiatieven. Oa Chicaz Beautybar en Cosmocafé bouwden voor hun zaak (na afstemming met de stadsdiensten) een winterbar uit. Ook doen alle handelaren mee aan de solidariteitsactie ‘Het Warmste Geschenk.’ Bovendien deden vele winkels extra dagen open zodat iedereen op tijd zijn eindejaarsinkopen kon doen.
Ook de Haspengouw Markt kon gewoon doorgaan. Deze zal deze week weer doorgaan op donderdag vanaf 14 u.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!