Stadsbestuur Sint-Truiden gaat de samenwerking aan met de Fietsbieb

De Fietsbieb is al even actief in onze stad en is op korte tijd een groot succes geworden. Om ook mensen die het moeilijk hebben de kans te geven om deel te nemen aan dit project zal het Truiense OCMW een samenwerking uitbouwen.

De Fietsbieb verzamelt en onderhoudt verschillende kinderfietsen. Via hun concept kunnen ouders een jaarabonnement van 20 euro aangaan bij de organisatie. Met dit abonnement kunnen ze ten alle tijden een kinderfiets inwisselen voor een ander model als het kind de fiets is ontgroeid. Op deze manier wil de vereniging het fietsen bij kinderen aanwakkeren op een betaalbare manier.
Verantwoordelijk Schepen Pascal Monette meldde op de gemeenteraad van 31 mei de intentie om met de Fietsbieb samen te werken.

“Het OCMW zal aan mensen die het kunnen gebruiken waardebonnen ter beschikking stellen die de jaarkost van een abonnement bij de Fietsbieb dekken. Op die manier kunnen mensen die anders de kost van 20 euro voor het abonnement, niet kunnen dragen toch gebruik maken van de dienst.”

Schepen Pascal Monette, Voorzitter raad van maatschappelijk welzijn.

De gehele gemeenteraad reageerde enthousiast op het voorstel. Oppositielid Peter van Dam vroeg zich echter af of het stadsbestuur niks kon doen voor de organisatie. Sinds hun opstart maken zij namelijk gebruik van de ruimte van een privaat persoon om de fietsen in uit te stallen en de nodige herstellingen te doen. Ze zijn deze faciliteiten echter al ontgroeid.
Schepen Jurgen Reniers meldde dat hij samen met zijn verantwoordelijke diensten bekijkt of er opties zijn voor de Fietsbieb.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!