Truiense onderneemster slachtoffer van hacking. Niet de eerste in onze stad

Partners

Stefanie Menten, de Truiense onderneemster achter de succesvolle zaak ‘Stefanie Lost het Op’, werd afgelopen week slachtoffer van hacking via Facebook. De zaakvoerder bleef niet bij de pakken zitten maar is waarschijnlijk haar originele pagina permanent kwijt.

Stefanie Menten runt het succesvolle klusjesbedrijf Stefanie Lost het Op. Het bedrijf helpt met allerlei klusjes van kleine IT-problemen (Werkt die printer nu weer niet?!) tot het ophangen van een TV of een tripje naar het containerpark. Menten heeft een divers cliënteel maar helpt ook veel oudere inwoners met kleine klussen. Iets wat haar bedrijf een sociaal en uniek karakter geeft.

Facebookpagina weg

Deze week werd Menten echter slachtoffer van hacking. In een klap geraakte ze haar Facebookpagina met meer dan 2000 volgers kwijt. Een hele aderlating gezien de pagina een van de voornaamste kanalen was waarmee Menten klanten bereikte en haar bedrijf in de kijker zette. Dagelijks nam ze mensen mee op de diverse en unieke klusjes die ze uitvoerde.

De Truiense onderneemster bleef echter niet bij de pakken zitten en maakte onmiddellijk een nieuwe pagina aan. Deze groeide op een paar dagen tijd naar meer dan 300 volgers. Klik op het bericht hieronder om de pagina te volgen.

Onze redactie moedigt iedereen aan om de pagina massaal te volgen.

Komt vaker voor

Een Facebookpagina verliezen lijkt misschien een kleine tegenvaller maar voor vele bedrijven is het een enorm verlies. Het opbouwen van een pagina op sociale media met veel bereik gaat namelijk niet van de ene dag op de andere. Bovendien moeten vele bedrijven er geld insteken om hun bereik te vergroten. Het verlies van een pagina met een degelijk aantal volgers kan best vergeleken worden met het verlies van een betaalbare manier van reclame maken voor bedrijven.
Menten is niet de enige ondernemer die een probleem met een Meta-account (Meta is het moederbedrijf achter Facebook). Ook Foto Robyns, de bekende Truiense kleinhandelaar in electronica en camera’s verloor vorig jaar de toegang tot hun pagina.

Wat kan je tegen dit soort hacking doen? Lees hieronder dan enkele tips:

  • Gebruik tweestapsverificatie. Lees hier meer over deze beveiligingstechniek en hoe je deze kan inschakelen op je Facebook pagina.
  • Gebruik alleen apps die door Meta zelf zijn ontwikkeld, of expliciet zijn goedgekeurd.
  • Ga niet in op berichten die via Facebook Messenger of Whatsapp verzonden worden die je op dwingende toon vertellen dat je pagina geblokkeerd of verwijderd zal worden. Meta zal je nooit via deze diensten hierover aanspreken. Dit gebeurt via het zogenaamde accountcentrum. Je ontvangt hier meestal ook e-mails van van officiële meta-mailadressen.
  • Meta zal je pagina nooit offline halen tenzij je al verschillende keren een overtreding tegen de algemene richtlijnen hebt begaan.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief