Truiense Peiling – Lente 2024

De verkiezingen van oktober komen steeds dichterbij. Net zoals we afgelopen zomer hebben gedaan wil onze redactie peilen naar de mening van de Truienaren over de politieke situatie van onze stad. Breng dus zeker je stem uit!

In deze peiling stellen we je drie vragen. Stemmen is volledig anoniem en je kan maar één keer stemmen. Valse stemmen, stemmen van buiten onze gemeente etc worden door ons systeem tegengehouden en eruit gefilterd.

Welke partij krijgt jouw stem?

Met deze vraag willen wij nagaan welke politieke partij in onze stad jouw vertrouwen heeft. In de bevraging staan alle traditionele partijen vernoemd alsook de stadspartij WOW. Dit omdat zij de enige tot nu toe zijn die publiekelijk hebben gecommuniceerd aan ons dat ze opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.
We voegden ook de categorie ‘Andere,’ toe. Deze staat voor alle andere stadspartijen/-lijsten of andere groepen waarop je zou willen stemmen.

De resultaten zullen niet zichtbaar worden na het uitbrengen van je stem.

Truiense voorjaarspeiling 2024 - Wie krijgt jouw stem?

Welke partij krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 jouw stem?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.

Wie is jouw kandidaat-burgemeester?

In tegenstelling tot de vorige peiling hebben de meeste lijsttrekkers van de traditionele partijen zich bekend gemaakt in onze stad. Alleen bij Vooruit wordt er niet expliciet over Ludwig Vandenhove gesproken. Toch hebben we hem beschouwd als lijsttrekker omdat hij de kopman van Vooruit Sint-Truiden is en hij meermaals heeft gemeld dat hij graag weer burgemeester wil worden.
WOW heeft nog geen lijsttrekker kenbaar gemaakt. Daarom hebben we voor deze peiling de naam van Marijn Ghys gebruikt. Hij is immers net als Vandenhove de frontman van zijn partij.

Zoals bij de vorige vraag zullen de resultaten niet zichtbaar worden na je stem. De resultaten worden pas vrijgegeven na afloop van de peiling.

Truiense voorjaarspeiling 2024 - Wie moet burgemeester worden?

Wie krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 jouw stem om burgemeester te worden?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.

Welk thema is voor jou het belangrijkst?

Voor deze vraag stelden we een lijst op van stellingen die een thema beschrijven. Aan jou de keuze welk thema voor jou belangrijk is bij de volgende verkiezingen.
Je kan ook een eigen thema ingeven.

Truiense voorjaarspeiling 2024 - Wat is voor jou belangrijk?

Aan welke thema's moet het volgende gemeentebestuur volgens jou zeker aandacht besteden?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.

Methode

We trachten zo transparant mogelijk te zijn in onze methode van peilen naar jullie mening en stem. Daarom hebben we onze methode hier uitgebreid neergeschreven.

Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn de resultaten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox wanneer ze kenbaar gemaakt worden!

Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de scoops!