Truiense scholen en verenigingen maken de straten schoon

Dit weekend wordt opnieuw campagne gevoerd tegen zwerfvuil. In Sint-Truiden dragen jeugd- en sportverenigingen, scholen en buurtcomités hun steentje bij door in hun eigen buurt rondslingerend afval op te ruimen. Dit jaar nemen zo’n 758 mensen deel aan de actie.

Zwerfvuil is en blijft een probleem in veel gemeentes en steden een probleem. Daarom zet Sint-Truiden al enkele jaren in op projecten als straat.net om de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan. En dat doen ze het liefst samen met scholen en verenigingen uit de stad.

“Samen met heel wat Truienaren zetten we dit weekend dan ook onze schouders onder de actie ‘straat.net’. We schatten dat alle deelnemers samen zwerfvuil opruimen over een afstand van 450 km. De deelnemende scholen en verenigingen ontvangen van Limburg.net een vergoeding van 15 euro per opgeruimde kilometer.”

Nina Kvikvinia, schepen van Leefmilieu en Natuur

De actie ‘Straat.net’ loopt van 17 tot en met 19 maart 2023 en is een samenwerking van het lokaal bestuur Sint-Truiden, Limburg.net en de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!