Truiense Tristan Gondàr wint prijs National Model United Nations

Tristan Gondàr, leerling aan de Vrije Universiteit Brussel, won in New York samen met codelegaat Katarina Agius Jager, de prestigieuze National Model United Nations award. De simulatie peilt naar de diplomatieke vaardigheden van studenten en bestaat al sinds 1927.

De wedstrijd is een politieke simulatie waarbij studenten een land vertegenwoordigen. Via debatten en diplomatiek werk moeten de teams resoluties zien door te voeren die ten voordele zijn van hun land en natuurlijk de brede wereld.
Tristan en Katarina vertegenwoordigden de Caraïbische eilandstaat Saint Lucia en verdedigden een resolutie rond circulaire economie. Dit is een vorm van economie waarin producten zo lang mogelijk in een economie blijven draaien via een uitgekiend systeem van recyclage. Op deze manier wordt er minder afval geproduceerd en gaan grondstoffen langer mee.

9 uur per week training

Uiteindelijk kregen Katarina en Tristan de rest van de ‘naties’ over de streep voor hun Paradise Resolution. Hierdoor werden zij als de winnaars bekroond door de jury van National Model United Nations. Een mooie bekroning op maandenlang hard werk waarbij Katarina en Tristan tot 9 uur per week trainden op het debatteren en zelf simulaties hielden.
Volgens Tristan opent het certificaat van de wedstrijd vele deuren. Na zijn studies Europese politiek heeft hij interesse om de diplomatie in te gaan.

Lees hier het volledige artikel: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20220527_95789841

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!