Truiense vrijwilligers in Oekraïne

Peter Deltour is met een oude ziekenwagen richting Oekraïne getrokken. Hij wil er humanitaire hulp bieden. Het gemeenteraadslid heeft al een lang verleden in het bieden van humanitaire hulp bij oa het Truiense Rode Kruis.

Bij de zware overstromingen in onze stad liet Deltour zich al van zijn beste kant zien. Hij verzamelde de rest van de Truiense gemeenteraadsleden rond hem om zandzakjes te gaan vullen. In de maanden daarna zette hij zich met een groep vrijwilligers in om humanitaire hulp te gaan bieden in streken van Wallonië die zwaar werden getroffen door de overstromingen.

Oude ziekenwagen vol hulpgoederen

Deltour maakte gebruik van de het paasweekend om met een oude ziekenwagen vol hulpgoederen richting de Oekraïense grens te vertrekken. Door de steun van oa de Oekraïense gemeenschap uit Limburg kon de ziekenwagen gevuld worden met extra hulpgoederen zowel medisch als materiaal voor kinderen. De wagen alsook het materiaal worden afgeleverd bij Medisch centrum Dnistrovska 27 in Lviv, Oekraïne.
Peter was natuurlijk niet alleen. Hij werd vergezeld door Yaroslaw en Nele Szczudlo. Zij zijn vrijwilligers bij vzw Oekraïens Godsdienstig Caritatief Cultureel Centrum Heilige Sophia te Genk. Peter zal maandag terug afreizen naar België met het vliegtuig na een bewogen reis naar het oorlogsgebied.

Lees hier het verslag van HBVL.

Vredeswake elke donderdag

Elke donderdag kan je terecht aan de Trudo Abdij voor een vredeswake om de oorlogsslachtoffers van Oekraïne te steunen. Elke week gaan Truienaren er hun steun betuigen. Je kan er een kaarsje branden of een boodschap achterlaten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!