Uitstel is geen afstel: LAGO Bloesembad opent op 1 mei zijn deuren

Partners

Het nieuwe stedelijk zwembad LAGO Bloesembad opent op 1 mei. Dat maakte stad Sint-Truiden vandaag bekend. De andere sportfaciliteiten openen volgens de coronamaatregelen.

Op 3 juni 2019 werd de eerste steen gelegd van het subtropisch zwembad LAGO Sint-Truiden Bloesembad en de bijhorende sportfaciliteiten. Nog geen 2 jaar later kunnen de deuren openen. Aan die opening gaan jarenlang hard werk vooraf: voorbereiding met voorafgaande studies, vergaderingen, het uitwerken van de plannen en de afspraken concretiseren als goede partners.
De plannen voor het nieuwe zwembad met sportpark werden in 2018 voorgesteld nadat het oude stedelijk zwembad de leeftijd van 42 jaar had bereikt.

Toenmalig Schepen van Sport Carl Nijssens stelde de plannen in 2018 voor samen met burgemeester Veerle Heeren.

De opening van het zwembad was eerder voorzien voor het weekend van 3 april. Maar dit ging niet door omdat door corona bepaalde veiligheidstesten van de zwembaden niet veilig konden doorgaan. Zonder deze testen was het zwembad niet wettelijk in orde om zijn deuren te openen.

Alleen baantjestrekken, zwemleggen etc zullen voorlopig mogelijk zijn.

Reservaties

Sportievelingen kunnen vanaf maandag 10 uur hun tickets bestellen via de webshop om terug baantjes te trekken. Een beperkte capaciteit van 1 bezoeker per 10m2 in de baden en tijdsloten van 1,5 uur zorgen ervoor dat het altijd rustig vertoeven is en dat de bezoekers gespreid toekomen.
Kinderen kunnen opnieuw leren zwemmen en wat overtollige energie kwijtraken, vaste zwemmers hervinden hun ritme en hun conditie. Voor de leerlingen wordt er weer schoolzwemmen aangeboden.
De sportclubs zullen vanaf maandag 3 mei hun trainingen in het zwembad opnieuw kunnen opstarten.

Je moet ook niet bang zijn dat je het virus zal oplopen via het zwembadwater. Chloor doodt het virus immers.

Schepen van Sport Jurgen Reniers met centrummanager Bert Thijs

“Onze sportclubs zullen vanaf maandag 3 mei hun activiteiten in het gloednieuwe sportcomplex opstarten. Voor hen is het spannend en bijzonder. Zij zullen terechtkomen op een hypermoderne site met een 25 meter-sportbad en een instructiebad dat tot op een diepte van 3 meter ingesteld kan worden. We openen ook de andere sportfaciliteiten in afstemming met de geldende coronamaatregelen. Vanaf zaterdag 1 mei kunnen er ook baantjes getrokken worden in het gloednieuwe sportbad dat voorzien is van 10 trainingsbanen. Dit sportbad is uitgerust met het hoogtechnologisch AngelEye-drenkelingendetectiesysteem dat de redders alarmeert wanneer een persoon te lang op de bodem stil blijft liggen. Deze innovatie biedt de redders extra ondersteuning, maar vervangt hen zeker niet.”

Schepen van Sport Jurgen Reniers

Subtropisch zwembad en waterglijbanen nog niet open

Op de unieke ervaring van de VR-waterglijbaan of de wildwaterbanen is het nog even wachten. Het is alleen het reguliere zwembad dat toegankelijk wordt voor de bezoekers. Dat wegels de coronamaatregelen.
Of het horecagedeelte van het complex open gaat is nog niet bekend. LAGO Sint-Truiden Bloesembad is namelijk voorzien van een groot terrasoppervlak.
Centrummanager Bert Thijs is blij met de opening vooral ook voor het personeel dat door corona al even moet wachten op een volledige opstart. Onder hen ook vele oud-medewerkers van het oude gemeentelijke zwembad.

“Ik ben ook gelukkig dat we al onze medewerkers nu wat meer perspectief kunnen bieden, iedereen snakt er immers naar om aan de slag te mogen.  Op een opening van het subtropisch zwemparadijs met wildwaterbaan, glijbanen, kinderbaden, warme lagune, … is het nog ongeduldig wachten. We hopen dan ook dat de coronacrisis snel achter de rug is zodat iedereen snel van nog meer water en nog meer plezier in het mooie Bloesembad kan genieten.” 

Bert Thijs , centrummanager LAGO Bloesembad

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief