Uniek project in GO! Atheneum. Leerlingen krijgen Chemie in het Engels

Leerlingen van het 5de jaar exacte wetenschappen in het GO! Atheneum Sint-Truiden krijgen de kans om hun vak Chemie in het Engels te volgen. Het maakt deel uit van CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarbij leerlingen les krijgen in een andere taal dan het Nederlands.

Vanaf het schooljaar 2023-2024 kunnen de leerlingen die exacte wetenschappen volgen in hun 5de jaar ervoor kiezen om hun vak Chemie in het Engels te volgen. De leerlingen zien dezelfde leerstof als hun collega’s die het vak in het Nederlands krijgen maar krijgen dus de kans om hun kennis van wetenschappelijk Engels bij te schaven.

“Onze school trekt de kaart van het CLIL-onderwijs omdat we daarmee een uitstekende extra voorbereiding bieden op het Hoger Onderwijs, waar meer en meer studiemateriaal in het Engels wordt aangeboden, zeker in de wetenschappelijke richtingen. Bovendien vormt CLIL ook een grote meerwaarde op de lokale en internationale arbeidsmarkt, welke weg onze leerlingen daar ook willen inslaan.”

Pascale Liebens directeur van GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof 2de en 3de graad en Ninie Coemans, Pedagogisch Coördinator

Linde Miermans is de leerkracht die volgend schooljaar het vak Chemie in het Engels zal geven. Zij is in het bezit van een masterdiploma Chemie en een C1-taalcertificaat voor Engels. Achter de integratie van het CLIL-traject in het curriculum van de wetenschappelijke richtingen zit ook de werkgroep Internationalisering van het Atheneum. Deze groep leerkrachten zet mee zijn schouders onder dit vernieuwende project.

Klik op het bericht hieronder om op de hoogte te blijven van al het nieuws over GO! Atheneum Sint-Truiden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!