Uniquekicks brengt markt van unieke sneakers naar Sint-Truiden

We kunnen er niet omheen, de sneaker in al zijn vormen heeft de laatste jaren een serieuze comeback gemaakt als schoeisel. Waar ze vroeger gewoon als alledaags schoeisel werden gezien zijn een paar unieke patta’s (straattaal voor sneakers) een statussymbool geworden. Nu kan je deze unieke wereld zelf gaan ontdekken in de nieuwe zaak van Jelle Goessens in Sint-Truiden, Uniquekicks.

Tot een jaar geleden werkte Jelle nog zelf in een Nike fabriek. Hier ontdekte hij de hype rond bepaalde schoenen en de markt die er bestond voor unieke sneakers in ons land. Hij begon zich te verdiepen en legde contacten om zo een assortiment van de uniekste kicks op te bouwen. Dit resulteerde niet alleen in een bloeiende webshop maar ook in een zaak op de Truiense Stapelstraat. De link met de webshop is meteen duidelijk als je door de winkel wandelt. Aan elke sneaker hangt een etiquette met een QR-code waarmee je naar de website wordt geleid.

“Ik heb dit gedaan om de naamsbekendheid van mijn site te vergroten. Op die manier zien mensen ook in één opslag ons volledige assortiment.”

Jelle Goessens, eigenaar Uniquekicks

Bekijk hieronder een video van waarin de zaak een van hun unieke sneakers tentoon stelt!

Pop-up met smaak naar meer

Momenteel is Uniquekicks een pop-up maar Jelle en zijn team hopen dat het verhaal van de fysieke winkel aanslaat. Momenteel zijn er ook plannen om het assortiment uit te breiden met kleding.

“We gaan zeker nog uitbreiden met kleding die alleen in de VS is te verkrijgen. Hiervoor kijk ik naar bepaalde collabs. Maar ik hou voorlopig de primeur voor mezelf.”

Jelle Goessens, Uniquekicks

Met zo’n 10.000 hits op hun website de afgelopen tijd neemt de zaak al een vliegende start! Wij wensen het team veel succes toe!

Uniquekicks is vanaf 5 augustus geopend in de Stapelstraat (nummer 36) en zal ook open zijn op koopzondag 6 augustus.
Wil je heel het assortiment bekijken? Neem dan zeker een kijkje op de website: www.uniquekicks.be

Instagram