Update! Cijfers vaccinaties Haspengouw bleken niet te kloppen

Partners

Gisteren en vandaag berichten verschillende nieuwsmedia over de ‘slechte cijfers’ van Haspengouw over de vaccinatiepercentages in Haspengouw. Wat blijkt, de slechte cijfers klopten niet.

Stad Sint-Truiden communiceerde al over de cijfers:

Volgens de foute cijfers van laatjevaccineren.be zouden de vaccinatiecentra Sint-Truiden, Borgloon, Maaseik onder de 30% zitten qua vaccinatiegraad.
De manager van de vaccinatiecentra taste in het duister waardoor dit kwam. Burgemeester Veerle Heeren gaf volgende reactie aan onze redactie:

“Sint-Truiden krijgt zijn deel maar we hopen op nog meer. We hebben voldoende capaciteit om 7 van de 7 te kunnen vaccineren.”

Burgemeester Veerle Heeren

Er werd onder andere gekeken naar de hoeveelheid ouderen die in woonzorgcentra zaten vs ouderen die nog zelfstandig woonden en de toelevering van het aantal vaccins.
Nu blijkt dat het aantal gevaccineerden veel hoger ligt dan al werd gecommuniceerd volgens laatjevaccineren.be en de pers.
Momenteel zijn er in Sint-Truiden 45,53% van de 65-plussers al een vaccin gekregen, in Gingelom 42,45% en in Nieuwerkerken 41,27%.

Aanlevering van vaccins

Het grote probleem blijft thans nog steeds de aanlevering van de vaccins. AstraZenica zou deze week maar de helft van de gevraagde vaccins leveren die nodig zijn. Ook Moderna en Johnson & Johnson zijn niet klokvast betreft hun leveringen. Bovendien worden er bij sommige vaccins vragen gesteld over hun effectiviteit. Johnson & Johnson wordt even niet meer gebruikt in de VS en over het gebruik van AstraZeneca zijn al vele veranderingen geweest. Hierdoor kan het aanleveren van voldoende vaccins soms fout lopen.
Pfizer is de enige constante en zal eerder teveel dan te weinig vaccins leveren.
Als er te weinig vaccins worden geleverd dan is het logische gevolg dat er minder gevaccineerd kan worden ook al worden de vaccins die er zijn eerlijk verdeeld naar gelang bevolkingsopmaak.

Het is overigens niet de eerste keer dat onze regio wordt getroffen door foute cijfers. In het verleden hebben bekende virologen ook al in het nieuws verklaard dat er bijvoorbeeld een nieuwe uitbraak van COVID in onze regio was terwijl dit vaak niet klopte door een gebrek aan update.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief