Update: Twee verdachten voorgeleid bij Onderzoeksrechter na incident in Stapelstraat

Zaterdagavond 6 januari werden twee verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het gaat om de 52-jarige uitbater van de supermarkt in de Stapelstraat en een 18-jarige ex-werknemer. Zij waren beiden betrokken bij het incident in de Truiense Stapelstraat waarbij er schoten werden gelost.

Op vrijdag 5 januari omstreeks 19.30 u ontstond er een handgemeen in een supermarkt in de Truiense Stapelstraat ter hoogte van galerij Astrid. Een 18-jarige ex-werknemer van de supermarkt zou naar de zaak zijn getrokken met een groep jongeren. Er ontstond een ruzie over een achterstallige uitbetaling van loon. De voormalig werknemer zou tijdens het gevecht de 18-jarige zoon van de uitbater met een hamer hebben geslagen. De uitbater zelf nam vervolgens een pistool om de jongeren weg te jagen.

“Er zijn inderdaad schoten gelost met het oogpunt om de groep jongeren te bedreigen, niet om iemand te raken.”

Pieter Strauven, parket van Limburg

Toen de schoten werden gelost is de groep jongeren gevlucht. Toen de politie ter plaatsen kwam hebben zij de uitbater van de supermarkt gearresteerd en hebben ze de Stapelstraat afgesloten om een sporenonderzoek uit te voeren.
In de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag werden nog twee verdachten gearresteerd. Een van hen was de 18-jarige ex-werknemer van de supermarkt. Hij werd samen met de uitbater van de winkel vanavond voor de onderzoeksrechter geleid. De derde verdachte mocht beschikken.

“Er werden vanavond nog 2 verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
Een derde verdachte mocht beschikken na het verhoor.”

Steve Provost, korpschef Lokale Politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken


De twee verdachten worden onder andere verdacht van inbreuken op de wapenwet, slagen en verwondingen met verzwarende omstandigheden en bedreigingen.

De onderzoeksrechter zal nu bepalen of de twee aangehouden blijven. Ondertussen werd de supermarkt bestuurlijk gesloten. Ondertussen worden via sociale media diverse beelden verspreid van het incident.

Update: De twee verdachten werden verder aangehouden door de onderzoeksrechter. Het is nog onduidelijk of er tijdens het incident een vuur- of alarmwapen werd gebruikt. Er zouden indicaties zijn aangetroffen van een pistool via beschadigingen aan omliggende gebouwen in de buurt van het incident.
De twee verdachten werden uiteindelijk onder electronisch toezicht geplaatst door de rechter.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!