Update vaccinatiecentrum: bijna 11.000 gevaccineerden

Stad Sint-Truiden heeft zijn wekelijkse update gegeven over het aantal gevaccineerden. Ze zijn daar recentelijk mee begonnen omdat er veel vragen waren van Truienaren over het aantal gevaccineerden en de werking van het centrum.

Momenteel zijn er al bijna 11.000 mensen uit Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken gevaccineerd. Het gaat vooral over ouderen en zorgverleners.
De komende twee weken zullen 4706 vaccines worden gezet.
De vaccinatiecampagne in ons gebied lijkt daarbij maar traag op gang te komen. Dit wordt natuurlijk veroorzaakt door een sterk vergrijsde bevolking enerzijds en het aantal leveringen dat het centrum krijgt. Toch doet de regio Haspengouw het goed.

Volgens de cijfers van 18-04-2021 zijn 41,24% van de 65-plussers gevaccineerd. 15,59% van de bevolking in onze eerstelijnszone Haspengouw kreeg al een eerste vaccin.

Pfizer vervangen door AstraZeneca

Sinds 7 april mag AstraZeneca een maand lang niet toegediend worden aan mensen jonger dan 56 jaar. Ook in het Truiens vaccinatiecentrum is dit het geval.
Vorige week kregen daarom mensen die op hun vaccinatiekaart Pfizer hadden staan in plaats een AstraZeneca spuitje.

Qvax populair

Burgemeester Veerle Heeren meldde in HLN dat er tot 2000 Truienaren per tijdsslot van Qvax op de reservelijst staan. De online tool blijkt dus populair te zijn. Al biedt hij weinig overzicht voor het centrum. Je kan bijvoorbeeld niet zien hoeveel mensen uit Sint-Truiden er in totaal op de reservelijst staan, alleen wie zich heeft ingeschreven op de individuele tijdsslots.
Het is ook belangrijk om te weten dat je je regelmatig opnieuw moet aanmelden voor Qvax om je tijdsslotkeuzes opnieuw te bevestigen.

Heb je je nog niet ingeschreven voor Qvax? Dan kan dat via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!