Van Golden Thee tot vlaggen: zo viert Sint-Truiden de overwinning van Nina Derwael

Partners

Dat Sint-Truiden fier is op Nina Derwael, is wel duidelijk. Verschillende handelaren versierden vandaag hun winkel ter gelegenheid van de overwinning van de 21-jarige turnster op de Olympische Spelen.

Het was het Cosmocafé dat de viering van Nina zondag goed inzette door het uitdelen van gratis glazen bubbels na haar overwinning. Je kon er op het groot scherm de finale volgen.
Burgemeester Veerle Heeren was aanwezig, samen met een grote vertegenwoordiging van het schepencollege.

Belgische vlaggen voor Nina

Frank Deltour, uitbater van de winkel Foto Robeyns riep zijn medehandelaren op omde Belgische vlag uit te hangen om hun fierheid voor Nina te tonen.
En er worden niet alleen vlaggen uitgehangen. Juwelier Willems heeft voor de gelegenheid verschillende gouden vlagjes uitgehangen. En een hanger ontworpen geïnspireerd op Nina.


Chicaz Beauty Bar toont zijn trots dan weer met een Golden Nina Ice Tea.

Een beetje thuis komen

Ook al spendeerde Nina Derwael de laatste jaren het grootste deel van haar tijd in Gent, waar ze op de topsportschool zat, toch is en blijft Sint-Truiden haar thuisstad.
Zo vertelde ze aan het TVL nieuws. Tijdens haar laatste momenten in Tokio ontving ze een onverwachts applaus van de andere Belgische atleten op de Spelen. De winst van Derwael geeft hen goede moed om verder te gaan.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief