Vanaf vandaag versoepelingen Sint-Trudo Ziekenhuis

Vanaf donderdag 17 juni past het Sint-Trudo Ziekenhuis zijn bezoekersregeling aan. Dit omdat er ze al enige tijd coronavrij zijn.

In het ziekenhuis liggen momenteel geen coronapatiënten. Ook het aantal besmettingen in Sint-Truiden neemt sterk af. Het Sint-Trudo Ziekenhuis heeft daarom besloten hun verstrengde bezoekersregeling te versoepelen.
Vanaf vandaag 17 juni is er driemaal per week bezoek mogelijk op vaste momenten die per afdeling bepaald zijn.
Per bezoekmoment mag er één persoon per patiënt op bezoek komen. Dit hoeft niet langer steeds dezelfde persoon te zijn. Een patiënt kan dus verschillende bezoekers krijgen. Deze moeten wel nog steeds apart komen.
Persoonlijke voorwerpen mogen tijdens deze bezoekmomenten worden afgegeven.

Voor iedereen, zowel bezoeker als patiënt gelden de algemene veiligheidsregels (dragen mondmasker, handhygiëne, afstand,..) Indien deze niet worden opgevolgd heeft de verpleging het recht om een bezoeker toegang te weigeren tot de afdeling.
Het bezoek mag alleen in de kamer van de patiënt doorgaan. Niet in andere ruimtes van het ziekenhuis.

Verklaring op eer

Bezoekers moeten voor hun bezoek een formulier invullen en meebrengen naar het bezoekmoment. Hierin verklaren ze op eer dat ze de 14 dagen geen symptomen hebben gehad; niet uit een buitenlandse rode zone komen; geen hoog risico contact gehad hebben met een besmette persoon.
Je kan het formulier vinden via deze link: klik hier.

Voor bepaalde afdelingen zijn er specifiekere regels voor de bezoekersregeling van kracht. Het overzicht kan je vinden via deze link: klik hier.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!