Vandaag opent het nieuwe LAGO Bloesembad zijn deuren

In 2018 stelde voormalig Schepen van Sport Carl Nijssens het concept voor het Sportpark Haspengouw voor waar het Bloesembad een centrale rol in speelde. Na 42 jaar zwembad Sint-Pieter was het tijd voor een nieuwe sportoase in Sint-Truiden.

In 2019 werd de eerste steen van het complex gelegd. Amper twee jaar laten is het nieuwe zwembad en het daarbij horende sportcomplex compleet. Het domein kreeg de naam Cicindria Sportpark, naar de Cicindria beek die werd opengelegd.
Naar de toekomst toe zal de Cicindria ook worden opengelegd aan de Veemarkt. Het stadsbestuur wil hier een groene long maken en de beek week open leggen.

Zwembad- en sportfaciliteiten open

Het zwembad en de sportfaciliteiten (sporthallen etc) zijn vanaf vandaag, 1 mei, oud. De rest van de faciliteiten zoals het recreatieve zwemgedeelte, wellness,… zullen openen wanneer de coronamaatregels het toelaten.
Wil je na het sporten/baantjes trekken even verfrissing? Vanaf 8 mei zal het horeca-gedeelte van LAGO Bloesembad zijn terras openen.

Geen feest wel veel enthousiasme

Het zwembad had misschien geen feestelijke opening maar dat hield leden van de gemeenteraad en het stadsbestuur niet tegen om hun enthousiasme over de opening van het nieuwe zwembad te uitten.

Huidig Schepen van Sport Jurgen Reniers was bij de eerste zwemmers die vandaag baantjes gingen trekken in het zwembad.

Carl Nijssens maakte een ludieke video om de opening van het Bloesembad te vieren.

LAGO Bloesembad zette de eerste zwemmer vandaag ook in de kijker. Doortje van Houtte was de eerste persoon die een zwemmoment inboekte op de website van LAGO en kreeg een speciale attentie van centrummanager Bert Thijs.

LAGO Club pakt uit met actie

Ook al mogen de fitnesscentra voorlopig nog niet open, toch maakt LAGO Club ( de fitnessclub van het Sportpark) al reclame. Zo verspreidde ze deze week een actie dat wie 1 maand fitnessabonnement betaalt, 2 maanden gratis erbovenop krijgt.
Wil je meer weten over deze actie? Neem dan zeker een kijkje op de website via deze link.

Wil je graag baantjes gaan zwemmen? Vergeet dan niet je afspraak te maken via deze link.

Instagram