Vandenhove spreekt zich uit over situatie Carl Nijssens

Ludwig Vandenhove sprak zich de afgelopen dagen uit over de politieke situatie binnen CD&V Sint-Truiden. Volgens hem heeft Carl Nijssens na de verkiezingen nooit contact opgenomen voor onderhandelingen.

Fractieleider en voorzitter van de Truiense gemeenteraad Bert Stippelmans reageerde in HBVL dat een reden waarom de lokale CD&V-fractie zijn vertrouwen in hun gemeenteraadslid Carl Nijssens dinsdagavond opzegde, was dat hij achter de rug zou hebben onderhandeld.
Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, waar een voorakkoord was gesloten tussen CD&V, N-VA en VLD, werd er op de avond van de verkiezingen heel wat afgebeld. Een telefoontje dat Ludwig Vandenhove die avond niet heeft gehad was naar eigen zeggen eentje van Carl Nijssens.
In HBVL ontkent Vandehove dat na hij contact heeft gehad met Nijssens na de verkiezingen om een schepenmandaat te onderhandelen. Vandenhove zegt wel dat andere leden van CD&V contact hadden opgenomen om te onderhandelen. Onze redactie kreeg ook te horen dat leden van Vooruit (toen sp.a) zelf contact hebben opgenomen met leden van CD&V om informeel de resultaten te bespreken. Of dit in opdracht was van Vandenhove is niet duidelijk.
Onze redactie kan deze geruchten ook niet verifiëren. Wel is geweten dat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 Vandenhove Filip Moers en Gert Stas erop uit stuurden om de eerste onderhandelingen te voeren.

Carl Nijssens maakte gisteren via zijn sociale media bekend dat hij lid van CD&V blijft en voorlopig geen stap opzij zet in de fractie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!