VDAB Sint-Truiden verhuisd naar Stayen

Partners

VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar Stayen. Je vindt het kantoor voortaan op het adres Tiensesteenweg 172, bus 101-102, boven de Decathlon op Stayen. VDAB kiest daarmee voor een vestiging die dichter bij de mensen en het centrum van onze stad ligt.

VDAB Sint-Truiden was vroeger gevestigd in het midden van de stad aan de Cicindria Shopping. Daarna verhuisden ze naar een locatie aan de rand van het Truiense industrieterrein. Deze vestiging werd door veel van hun klanten als moeilijk bereikbaar ervaren omdat hij redelijk ver buiten het centrum lag. Met de verhuizing naar Stayen ligt VDAB Sint-Truiden weer dichter bij het stadscentrum en dus ook dichter bij de werkzoekende Truienaar.

“Het nieuwe kantoor is qua locatie beter bereikbaar en staat letterlijk dichter bij de mensen. De werkloosheid blijft een groot probleem, zeker gezien het aantal openstaande vacatures. Werken is nog steeds de beste manier om armoede te voorkomen. Als stadsbestuur ondersteunen we dit via de stadsapp, waar zowel werkgevers als VDAB vacatures kunnen plaatsen. We hopen dat werkgevers en werknemers elkaar zo sneller vinden.”

Günther Dauw, schepen van Lokale Economie en Tewerkstelling

Ondernemerszin faciliteren

VDAB benadrukt dat de verhuizing geen verandering met zich meebrengt in de openingsuren of het aanbod aan opleidingen. Dit is belangrijk, gezien de Truiense economie momenteel onzekere tijden doormaakt door onder andere de vijandige overname van Punch Powertrain. Volgens schepen Dauw gelooft Punch nog steeds in zijn toekomst, maar hij ziet ook in dat er een vriendelijker klimaat voor ondernemers moet komen dat opnieuw voor meer jobs moet zorgen.

“Wij moeten als stad die ondernemerszin faciliteren en ondernemers begeleiden met hun vragen rond toelatingen en vergunningen, et cetera. Daar maken we dan ook volop werk van. En op langere termijn ben ik aan het onderzoeken hoe we onze bedrijventerreinen aantrekkelijker kunnen maken en eventueel themaclusters kunnen organiseren die synergieën tussen bedrijven mogelijk maken en zo nog meer ondernemers kunnen aantrekken.”

Günther Dauw, schepen van Lokale Economie en Tewerkstelling

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief