Veerle Heeren weer actief als burgemeester

Veerle Heeren heeft haar sjerp weer opgepakt. De burgermoeder had een pauze gepakt op doktersadvies na de vaccinatieheisa die onze Trudostad bekend maakte in de nationale media.

Veerle Heeren had een doktersbriefje tot 15 juli en neemt vandaag vol energie haar ambt weer op. Dat zegt ze zelf in een perscommunicatie die deze morgen werd rondgestuurd.
Ze meldt ook dat gezien het onderzoek van Audit Vlaanderen nog loopt ze geen vragen zal beantwoorden over het vaccinatiecentrum en zijn werking. In HBVL zegt ze wel trots te zijn op het centrum en zijn medewerkers dat ervoor heeft gezorgd dat momenteel 91% van de Truienaren gevaccineerd is. Ook zegt ze spijt te hebben van haar keuzes en de manier waarop ze daarover heeft gecommuniceerd.

Een oude foto van Heeren met de laarzen aan. Zelf wil ze zo snel mogelijk Truienaren bezoeken die de afgelopen weken getroffen werden door wateroverlast.

Oppositie malcontent

De terugkeer van Veerle Heeren zorgde eerder al voor bitse uitspraken bij de oppositiepartij Vooruit. Zowel gemeenteraadslid en oud-burgemeester Ludwig Vandenhove als fractieleider Gert Stas lieten zich in de media uit over de beslissing van Heeren om terug te keren naar haar ambt voor het onderzoek van Audit Vlaanderen is afgerond.
Veerle Heeren wil echter zo snel mogelijk weer aan de slag om het vele werk dat er nog ligt voor Sint-Truiden met beide handen vast te pakken. De steunde reacties van Truienaren sterken haar hierin, meldt ze in HBVL.

Open brief

Wij plaatsen hieronder graag de integrale brief van burgemeester Veerle Heeren.

SINT-TRUIDEN, 16 juli 2021 

Begin mei ontstond er commotie over de werking van het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden, naar aanleiding van een fout die ik maakte in de hectische opstartperiode. Daarvoor heb ik me verontschuldigd tijdens de gemeenteraad van 10 mei, en dat spijt me nog altijd heel erg.

Dat was een moeilijke periode: in eerste instantie voor onze stad en voor alle geëngageerde medewerkers van het vaccinatiecentrum, maar daarnaast ook voor mij persoonlijk. 

Na afloop van de gemeenteraad van 10 mei heb ik daarom – op doktersadvies – enige tijd rust genomen. Tijdens die periode ben ik terug op krachten kunnen komen, maar heb ik ook, door een stap opzij te zetten, in alle sereniteit kunnen meewerken aan het onderzoek. Tijdens mijn afwezigheid nam waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch, gesteund door de andere schepenen, mijn taken waar. Ik wil Jelle hiervoor uitdrukkelijk bedanken: hij heeft die taak met volle inzet en waardigheid vervuld.

De afgelopen weken kwam ik geleidelijk weer op krachten en heb ik alle vragen van Audit Vlaanderen in alle openheid beantwoord. Nu mijn ziekte achter de rug is, hervat ik het werk. Als burgemeester zal ik mijn plicht vervullen en me samen met de collega’s opnieuw volledig ten dienste stellen van onze inwoners. Van geplande projecten op lange termijn tot de onvoorziene wateroverlast vandaag: er ligt veel werk op de plank. Ik zal terug met de voeten in de klei staan voor de Truienaar, letterlijk en figuurlijk.   

Veerle Heeren 

Burgemeester Sint-Truiden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!