Veerle Heeren weer actief als burgemeester

Partners

Veerle Heeren heeft haar sjerp weer opgepakt. De burgermoeder had een pauze gepakt op doktersadvies na de vaccinatieheisa die onze Trudostad bekend maakte in de nationale media.

Veerle Heeren had een doktersbriefje tot 15 juli en neemt vandaag vol energie haar ambt weer op. Dat zegt ze zelf in een perscommunicatie die deze morgen werd rondgestuurd.
Ze meldt ook dat gezien het onderzoek van Audit Vlaanderen nog loopt ze geen vragen zal beantwoorden over het vaccinatiecentrum en zijn werking. In HBVL zegt ze wel trots te zijn op het centrum en zijn medewerkers dat ervoor heeft gezorgd dat momenteel 91% van de Truienaren gevaccineerd is. Ook zegt ze spijt te hebben van haar keuzes en de manier waarop ze daarover heeft gecommuniceerd.

Een oude foto van Heeren met de laarzen aan. Zelf wil ze zo snel mogelijk Truienaren bezoeken die de afgelopen weken getroffen werden door wateroverlast.

Oppositie malcontent

De terugkeer van Veerle Heeren zorgde eerder al voor bitse uitspraken bij de oppositiepartij Vooruit. Zowel gemeenteraadslid en oud-burgemeester Ludwig Vandenhove als fractieleider Gert Stas lieten zich in de media uit over de beslissing van Heeren om terug te keren naar haar ambt voor het onderzoek van Audit Vlaanderen is afgerond.
Veerle Heeren wil echter zo snel mogelijk weer aan de slag om het vele werk dat er nog ligt voor Sint-Truiden met beide handen vast te pakken. De steunde reacties van Truienaren sterken haar hierin, meldt ze in HBVL.

Open brief

Wij plaatsen hieronder graag de integrale brief van burgemeester Veerle Heeren.

SINT-TRUIDEN, 16 juli 2021 

Begin mei ontstond er commotie over de werking van het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden, naar aanleiding van een fout die ik maakte in de hectische opstartperiode. Daarvoor heb ik me verontschuldigd tijdens de gemeenteraad van 10 mei, en dat spijt me nog altijd heel erg.

Dat was een moeilijke periode: in eerste instantie voor onze stad en voor alle geëngageerde medewerkers van het vaccinatiecentrum, maar daarnaast ook voor mij persoonlijk. 

Na afloop van de gemeenteraad van 10 mei heb ik daarom – op doktersadvies – enige tijd rust genomen. Tijdens die periode ben ik terug op krachten kunnen komen, maar heb ik ook, door een stap opzij te zetten, in alle sereniteit kunnen meewerken aan het onderzoek. Tijdens mijn afwezigheid nam waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch, gesteund door de andere schepenen, mijn taken waar. Ik wil Jelle hiervoor uitdrukkelijk bedanken: hij heeft die taak met volle inzet en waardigheid vervuld.

De afgelopen weken kwam ik geleidelijk weer op krachten en heb ik alle vragen van Audit Vlaanderen in alle openheid beantwoord. Nu mijn ziekte achter de rug is, hervat ik het werk. Als burgemeester zal ik mijn plicht vervullen en me samen met de collega’s opnieuw volledig ten dienste stellen van onze inwoners. Van geplande projecten op lange termijn tot de onvoorziene wateroverlast vandaag: er ligt veel werk op de plank. Ik zal terug met de voeten in de klei staan voor de Truienaar, letterlijk en figuurlijk.   

Veerle Heeren 

Burgemeester Sint-Truiden

Lees ook

Een stad eert zijn voetbalheld. Simon Mignolet gehuldigd als ereburger voor...

Op 22 juni, vlak voor de overwinningsmatch van de Rode Duivels, werd een andere voormalige Rode Duivel in de eretribune gehesen. Simon Mignolet, laureaat...
STVV-voetbal-sint truiden- sintruin begot- binkie-mascotte

Nieuwe Binkie toont zijn ‘summer body’

Stayen zonder Binkie is als een café zonder bier. De enthousiaste mascotte is gekend in Sint-Truiden en ver daarbuiten. De uitbundige veerbewegingen en wormimitaties...
het verval-tom herck- sint truiden - kunstwerk-sintruin begot- lokaal nieuws

Kunstwerk ‘Het Verval’ terug hersteld

Het reusachtige kaartenhuis van Tom Herck dat in maart 2024 werd beschadigd door vandalen wordt weldra terug hersteld. De dader werd intussen gevat en...

Instagram

🌸 𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝗯𝗿𝗮𝗱𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗦𝗶𝗻𝘁-𝗧𝗿𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 🌸

Dit weekend was het hemels shoppen in Sint-Truiden. Zo’n 41.000 mensen zakten af naar de Truiense binnenstad
De Groenmarkt was gisteren even een kinderparadijs! 😍

Met het goeie weer kwam de fontein op de Groenmarkt weer helemaal tot
Proficiat Simon! ⚽️

Gisteren wonnen de Rode Duivels niet alleen tegen Roemenië maar werd ook Simon Mignolet gehuldigd als ereburger van
Zo’n 5000 supporters keken vandaag naar de winst van de Rode Duivels op de Grote Markt van Sint-Truiden! 🖤💛❤️

Voor de
Binkie DE voetbalmascotte van Limburg, zit in de nieuwe pluimen. 🐣

Enkele vrouwelijke supporters wezen Binkie erop dat hij dringend nood
Op 29 juni komt er een nieuwe zomerbar bij in Sint-Truiden! 😍

Maison Folie zal de nood aan een horeca-aangelegenheid aan
Raad van State vernietigt beslissing over overheidsopdracht uit 2021. 🗃

De Raad van State heeft een beslissing van Stad Sint-Truiden over
Aanstelling nieuwe financieel directeur geeft ontnuchterend beeld van de financiële toekomst van onze stad.💸

Paul Vanstraelen werd op de gemeenteraad van
VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar Stayen. ✨

De Truiense vestiging van VDAB hoopt met deze verhuis weer vlotter bereikbaar te zijn

Advertentie

Nieuwsbrief