Vele verontwaardigde reacties op sociale media na bericht CD&V Sint-Truiden

De gemeenteraadsfractie van de Truiense CD&V heeft vandaag zijn vertrouwen opgezegd in gemeenteraadslid en voormalig schepen van sport Carl Nijssens. Dat maakte de partij vandaag zelf bekend via facebook.

CD&V Sint-Truiden heeft dinsdagavond met de gemeenteraadsfractie unaniem hun gebrek aan vertrouwen uitgesproken tegen hun partijgenoot Carl Nijssens. De partij heeft aan Nijssens gevraagd de gemeenteraadsfractie te verlaten.
In hun Facebookbericht wil CD&V Sint-Truiden geen duidelijke aanleiding geven voor de beslissing. In HBVL reageerde fractieleider en voorzitter gemeenteraad Bert Stippelmans thans dat Nijssens partij-informatie zou hebben gelekt. Ook zou Nijssens na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 met sp.a (nu Vooruit) onderhandeld hebben over een schepenmandaat voor zichzelf. Onze redactie kan deze claims echter niet verifiëren.

Het volledige bericht van CD&V Sint-Truiden kan je hieronder lezen.

Ondertussen stromen de verontwaardigde reacties binnen via sociale media. Nijssens krijgt veel digitale steun.
Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kon Nijssens ook rekenen op veel steunbetuigingen. Hij kreeg toen geen vernieuwing van zijn schepenmandaat.

Populaire politicus en geliefd schepen

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was Carl Nijssens de nummer 2 van CD&V Sint-Truiden. De ervaren communicator trok samen met Veerle Heeren een sterke campagne op gang die vol van positiviteit en liefde voor Sint-Truiden onder #FierOpSintTruiden werd gevoerd. Met frisse video’s, bewegende affiches en een positieve aanwezigheid van de kandidaten, werd CD&V de tweede grootste partij van onze stad. Carl Nijssens haalde een sterk persoonlijk resultaat met 1.779 stemmen. Een nieuw schepenmandaat kwam er echter niet.

Toch bleef Nijssens zich inzetten in de Truiense gemeenteraad en ver daarbuiten. Zo bleef hij vanop afstand de bouw van het nieuwe zwembad en sportdomein opvolgen. Een project waar hij als schepen de fundamenten voor heeft gelegd. Met een ludieke video vierde hij de opening van het LAGO Bloesembad.
De ontwikkelingen en verwezenlijkingen van Truiense sportievelingen, sportclubs etc volgt hij tot op de dag van vandaag nog steeds vol enthousiasme op.

Als lid van UNIZO Sint-Truiden promoot hij actief de Truiense middenstand. De laatste jaren waagde hij zich tevens aan een nieuw ondernemend avontuur door samen met grafisch talent Edu Vangrootloon het merk ZOER Gin te starten. Deze gin op basis van smoelentrekkers groeide al snel uit tot een van de meest populaire Truiense streekproducten.
Een gedeelte van de winst van Zoer ging naar de Cliniclowns, de smoelentrekkers van de zorg. De gin werd dan ook gelanceerd ten tijden van de corona pandemie. Met dit gebaar leverde de bedenkers van ZOER hun bijdrage aan de belangrijke strijd die onze zorg de laatste paar jaar heeft geleverd.

Nijssens reageerde vanavond niet in de pers. Hij poste een reactie op zijn facebookpagina waarin hij meldt niet akkoord te gaan met de beslissing. Hij krijgt veel steunbetuigingen op het bericht.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!