Verloure Moondag niet verloren. Carnaval in Sintruin gaat door in aangepaste versie

Vandaag zat de top van de Orde van de Commeduur samen het het Truiense stadsbestuur. Punt op de agenda was de carnavalsstoet en de carnavalviering in het algemeen in onze stad. Corona zorgt ervoor dat de stoet zoals we ze kennen niet doorgaat. Maar het stadsbestuur en de Orde komen samen met alternatieven.

Het carnavalseizoen in onze stad was vorig jaar goed van start gegaan met een Acadekomische zitting om de nieuwe Prins en Jeugdprinces carnaval voor te stellen. De agenda’s van de carnavalsverenigingen werden goed gevuld. Eindelijk zou er een normaal carnaval komen mits enkele veiligheidsmaatregelen zoals Covid Safe Ticket etc. Naarmate de maanden vorderden bleek echter dat corona ons nog even in zijn greep ging houden. Omdat het aantal besmettingen blijft stijgen kwamen vandaag het Truiense stadsbestuur en de Orde van de Commeduur samen om Carnaval Sintruin 2022 te bespreken.
Burgemeester Veerle Heeren en verantwoordelijk schepen Hilde Vautmans kwamen samen met Opper Jo Sneyers tot de conclusie dat een carnavalsstoet niet meer op tafel ligt.

Geen stoet, wel sfeer!

Elk publiek evenement buiten met meer dan 100 personen moet volgens strikte richtlijnen verlopen: covid-safe ticket, anderhalve meter afstand en het verplicht dragen van een mondmasker. Carnaval vieren onder deze omstandigheden is praktisch onmogelijk. Een stoet komt er dus niet. Maar maandag 28 februari zal niet onopgemerkt voorbij gaan.
De Orde van de Commeduur en het Truiense stadsbestuur zullen samen een aangepast programma uitwerken zodat iedereen in onze stad op carnavalsmaandag zich kan onderdompelen in een echte carnavalsfeer.
Zeker is al dat op de Groenmarkt een kinderaanbod zal worden uitgewerkt. Voor de volwassenen zal er samengewerkt worden met de lokale handel en horeca om de sfeer erin te houden.

Hou dus zeker de kanalen van Stad Sint-Truiden en de Orde van de Commeduur in de gaten. Zij zullen verder communiceren wanneer er meer nieuws is.

Kijk zeker ook dit weekend 15 januari om 20.11u naar een nostalgische Prinsenzitting. De Orde zal via hun Twitch kanaal dan een viering uit 1984 uitzenden.

Klik op het facebookbericht hierboven voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!