Verrassend Positief weekend in Sint-Truiden

Aanstaande zaterdag wordt het stralend weer in Sint-Truiden. En daar stopt het niet mee! Een van de laatste zomerse weekends van het jaar wordt door vzw Verrassend Positief, Jeugdhuis Expo en de Egeltjes gevuld vol activiteiten!

vzw Verrassend Positief kennen we van hun populaire zomerbar Vrijstaat A. De organisatie wil Sint-Truiden mooier maken met positieve acties en evenementen. Dit weekend organiseren ze een dubbele activiteit waarbij ze de focus willen leggen op enkele mooie plekken in onze stad.

Sintruin Boven en Fontein Fun

Op zaterdag 9 september viert Verrassend Positief een van de laatste zomerse weekend met een spontane apéro op de abdijtoren en een heus strandballenfestijn op de Groenmarkt.

De fontein op de Groenmarkt is al sinds zijn onthulling een trekpleister voor toeristen maar ook voor kinderen, die geregeld gelukkig door de fonteinen lopen en spelen. Verrassend Positief speelt in op dit concept en zal op zaterdag vanaf 15 u de fontein vullen met strandballen. Op deze manier kunnen kinderen (en iets grotere kinderen) nog een keer het ultieme zomergevoel ervaren op onze Groenmarkt. De organisatie moedigt de ouders aan om te genieten van een drankje, eten of een ijsje bij de zaken rond de fontein!

Klik op het bericht hieronder voor alle informatie.

Maar de Fontein Fun is niet het enige dat Verrassend Positief doet die dag. Om aandacht te trekken naar de straffe monumenten in onze stad organiseren ze een spontane apéro op een unieke locatie. Namelijk de Truiense abdijtoren!
vzw Verrassend Positief nodigde muzikanten en DJ’s uit om de sfeer te zetten op de abdijtoren. Inkom kost € 1. De opbrengst van de inkom gaat integraal naar vzw Abdij, stad en Regio, de organisatie die instaat voor het promoten van de abdijsite en fondsenwerving om de site te restaureren. Aan de bezoekers wordt gevraagd om eigen drank mee te brengen. Op deze manier wordt het spontane karakter van het evenement benadrukt. Door het vragen van een inkomprijs is het evenement volledig in regel met het huidige reglement rond alcohol op openbare plaatsen in onze stad.

Klik op het bericht hieronder voor alle informatie.

Nog meer leuke events bij EXPO en de Egeltjes

Naast de evenementen van Verrassend Positief kan je ook terecht in jeugdhuis EXPO en bij de Egeltjes! Beiden organiseren een eigen festival in onze binnenstad.

De laatste weken kwamen de vesten van onze stad negatief in het nieuws als het ging om overlast. Jeugdhuis EXPO geeft hier een draai aan met hun BLVRD outdoor vestival. Samen met het ex-bestuur van het jeugdhuis vullen ze de Tiensevest met nazomerse fun. In hartje Sint-Truiden gaat dit kleine festival van start om 14 u met sets van lokale deejays, heerlijk pittige cocktails en home made American smash burgers! De inkom is bovendien lekker gratis. Van 14u tot middernacht kan je komen feesten op de groene Tiensevest. Informatie over het evenement kan je hier vinden.

De Egeltjes gaan voor een gezinsfestival met Goe Gezin’d 2023. Een gezellig festival op gezinsmaat met muziek, kinderanimatie en in samenwerking met Clavis uitgeverij.

Klik op het bericht hieronder voor meer informatie over de activiteit!

Instagram