Vitrine Tour 2022 officieel geopend

Van 9 tot 31 januari kan je in Sint-Truiden een unieke kunstwandeling meepikken. Vitrine Tour 2022 geeft kunstenaars de kans om leegstaande vitrines in onze stad op te vullen met hun creativiteit.

In samenwerking met CC de Bogaard werd in onze stad een wandelparcours uitgestippeld waarin leegstaande vitrines werden gevuld met kunst en raamtekeningen. Het project werd uitgedacht door Tiene Carlier, medewerker van CC de Bogaard. De uitvoering kwam er door Serge Voncken. De kunstenaars Etienne Jammaers en Steven Vandervelpenzijn curators van de kunstwandeling.
Onder andere de voormalige wasserij bovenaan de Stapelstraat en het oude kantoor van Shop & the City Sint-Truiden.

“Deze twee panden worden binnenkort afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. Tot dan vormen ze het perfecte toneel voor een unieke kunsttentoonstelling in de publieke ruimte.

Veerle Heeren, burgemeester

Etienne Jammaers, die het werk aan de vitrine van de oude wasserij verzorgde. Hij werkt voornamelijk rond het thema ontheemding. Hij kreeg tijdens het opzetten van zijn werken verschillende positieve reacties van voorbijgangers. Eindelijk wordt de ruimte opgevuld.


Ook een aantal lokale handelaren stonden een deel van hun vitrine af aan de vijf getalenteerde kunstenaars.
Je kan meer lezen over de vijf kunstenaars Wim De Mulder, Nadine Debusscher, Myriam Storms, Etienne Jammaers en Steven Vandervelpen via de website van het project. In totaal werden 15 vitrines gevuld.

Je kan de wandeling op verschillende plaatsen in het parcours starten. Aan het voormalige pand van Shop & the City op de Stapelstraat 100, kan je een kaartje vinden met de informatie van alle kunstenaars en een kaart met de wandeling. Je kan ook de QR-code scannen om de kaart te zien.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!