Vitrine Tour 2022 officieel geopend

Partners

Van 9 tot 31 januari kan je in Sint-Truiden een unieke kunstwandeling meepikken. Vitrine Tour 2022 geeft kunstenaars de kans om leegstaande vitrines in onze stad op te vullen met hun creativiteit.

In samenwerking met CC de Bogaard werd in onze stad een wandelparcours uitgestippeld waarin leegstaande vitrines werden gevuld met kunst en raamtekeningen. Het project werd uitgedacht door Tiene Carlier, medewerker van CC de Bogaard. De uitvoering kwam er door Serge Voncken. De kunstenaars Etienne Jammaers en Steven Vandervelpenzijn curators van de kunstwandeling.
Onder andere de voormalige wasserij bovenaan de Stapelstraat en het oude kantoor van Shop & the City Sint-Truiden.

“Deze twee panden worden binnenkort afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. Tot dan vormen ze het perfecte toneel voor een unieke kunsttentoonstelling in de publieke ruimte.

Veerle Heeren, burgemeester

Etienne Jammaers, die het werk aan de vitrine van de oude wasserij verzorgde. Hij werkt voornamelijk rond het thema ontheemding. Hij kreeg tijdens het opzetten van zijn werken verschillende positieve reacties van voorbijgangers. Eindelijk wordt de ruimte opgevuld.


Ook een aantal lokale handelaren stonden een deel van hun vitrine af aan de vijf getalenteerde kunstenaars.
Je kan meer lezen over de vijf kunstenaars Wim De Mulder, Nadine Debusscher, Myriam Storms, Etienne Jammaers en Steven Vandervelpen via de website van het project. In totaal werden 15 vitrines gevuld.

Je kan de wandeling op verschillende plaatsen in het parcours starten. Aan het voormalige pand van Shop & the City op de Stapelstraat 100, kan je een kaartje vinden met de informatie van alle kunstenaars en een kaart met de wandeling. Je kan ook de QR-code scannen om de kaart te zien.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief