Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers krijgt kankerdiagnose

De Truiense politica Roosmarijn Beckers maakte vandaag bekend dat ze borstkanker heeft. De politica wenst haar strijd privé te houden maar wil blijven doorwerken in haar politiek ambt.

De diagnose van Beckers werd donderdag 29 september bekend gemaakt in de media. Op haar eigen sociale media schrijft Beckers het volgende:

“Jammer genoeg heb ik slecht nieuws gekregen. Ik apprecieer de bezorgdheid van het publiek. Dit is echter een privé strijd die ik samen met mijn gezin zal moeten voeren. Ik ben doodsbang maar ga er van uit dat het goed komt.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Parlementslid

Beckers wil haar parlementair werk niet stoppen.

Heropleving Vlaams Belang in Sint-Truiden

Roosmarijn Beckers werd in haar politieke beginjaren aanzien als een van de jonge talenten binnen Vlaams Belang. Toen haar moeder Marleen Govaerts (federaal parlementslid) werd gepasseerd voor de lijst van de verkiezingen van 2007, keerde ze Vlaams Belang de rug toe. Govaerts kwam in opspraak door negationistische uitspraken.
Het was voorzitter Tom Vangrieken, die het image van de partij wil verbeteren, die Beckers weer aan boord haalde. De Truiense werd bij de verkiezingen van 2019 met 11.639 voorkeurstemmen verkozen in het Vlaams parlement.
Roosmarijn Beckers volgt in het Vlaams Parlement de commissie onderwijs op. In Sint-Truiden voert ze acties met haar partij rond sociale dossiers.
Ook over de Truiense politiek laat ze zich regelmatig uit. Zo noemde ze Sint-Truiden het Palermo aan de Cicindria, toen het nieuws over de lening aan Jef Cleeren bekend werd.

Haar imago als een sociale moeder heeft Vlaams Belang in Sint-Truiden doen heropleven. In onze Truiense Peiling was Vlaams Belang veruit de grootste partij.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!