Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers op plaats twee voor de Vlaamse verkiezingen

Na Hilde Vautmans werd deze week ook bekend welke plaats Truiens Vlaams Belang parlementslid Roosmarijn Beckers zal innemen voor de bovenlokale verkiezingen. Beckers krijgt plaats twee en krijgt gezelschap op de lijsten van een opkomend Truiens talent.

Roosmarijn Beckers zal vanop plaats twee op de Vlaamse lijst naar de verkiezingen trekken voor Vlaams Belang Limburg. Limburgs kopstuk Chris Janssens uit Genk trekt de Vlaamse lijst. Annick Ponthier uit Bilzen zal de Kamerlijst trekken.
Vlaams Belang is met deze bekendmaking de eerste partij in Limburg die zijn lijst klaar heeft voor de bovenlokale verkiezingen.

Beckers maakte ook bekend dat ze de de lokale lijst voor Vlaams Belang zal trekken.

Nieuwe Truienaar plaats 4 kamerlijst

Beckers is niet de enige Truienaar die bij de bovenlokale verkiezingen zal opkomen voor Vlaams Belang. Patrick Van Parys zal plaats 4 voor de Federale lijst op zich nemen. Van Parys is afkomstig uit West-Vlaanderen waar hij ook al actief was voor Vlaams Belang. Samen met Beckers blaast hij nieuw leven in de Truiense Vlaams Belang afdeling.
De afdeling van Vlaams Belang Sint-Truiden heeft onder de leiding van Beckers en nu ook Van Parys een sterke groei meegemaakt. Bij de vorige verkiezingen in 2018 was er van een lokale afdeling amper nog spraken. Vlaams Belang is onder die naam toen zelfs niet opgekomen in onze stad bij de lokale verkiezingen. Dit maakte toen de persoonlijke score van Beckers van meer dan 11.000 stemmen des te imposanter.

De locale afdeling deed de afgelopen jaren al verschillende acties. Recent gingen de Vlaams Belangers appels uitdelen op de zaterdagmarkt om Truienaren aan te sporen om lokaal fruit te eten. Ze maakte toen een foto aan café Old Tom om hun jarige nationaal voorzitter Tom Vangrieken proficiat te wensen. Van Parys is te zien op de foto (zwart hemd, cognac-kleurige jas.)

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!